MHP milletvekili adayları Tortum'da!..

Mhp milletvekili adayları tortum'da seçim çalışmalarını sürdürdü.Mhp Erzurum milletvekili adayı Öztürk,tortumlular'a seçim beyanlarını anlattı.

Erzurum Ajans- MHP Erzurum Milletvekili adayları, Tortum ilçesinde gezi ve incelemede bulundular.
Milletvekili adayları Oktay Öztürk, Kamil Aydın ile Ertürk Çimen, İl Başkanı Zekayi Kaya ile birlikte ilk olarak MHP İlçe Başkanlığında partililerle bir araya geldiler.
Öztürk ve beraberindekiler Tortum İlçe Kaymakamı Yılmaz Kurt ile Belediye Başkanı Hasan Çakmak'ı ziyaret ettiler. Daha sonra esnaf gezisi yapan MHP adayları Tortumlulara seçim beyanlarını anlattılar.
Milletvekili adayı Oktay Öztürk, tarımsal desteklerin ilk etapta iki kat artırılarak 12.5 milyar lira tarımsal desteğin yapılacağını ve bu desteklerin kademeli olarak artırılacağını söyledi.
Küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi tarımsal girdiler üzerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergilerinin (KDV) kaldırılacağını belirten Öztürk, orta ve büyük ölçekte üretim yapan çiftçilerin kullandığı tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV\'nin kademeli olarak yüzde 50 oranında düşürüleceğini belirtti.
Buğday, mısır, ayçiçeği ve yer fıstığı gibi ürünler için özel destekleme programlarının geliştirileceğini ve bu ürünlere fiyat garantisi verileceği vaadinde bulunan Öztürk, sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrik tarifelerinde indirime gidilerek çiftçilere ucuz elektrik temin edileceğini ifade etti.
Öztürk ve diğer milletvekili adayları Kamil Aydın, Ertürk Çimen ile İl Başkanı Zekayi Kaya, 12 Haziran seçimleri öncesinde seçmenlerden destek isteyerek Tortum’dan ayrıldı.

23.05.2011 16:17:00