Meclis'te 'Namussuz' kavgası

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi'nin CHP sıralarına dönerek, "Bizde namussuzluk bulamazsınız, onların hepsi sizde" sözleri üzerine tartışma çıktı.

Erzurumajans-TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Özelleştirme İdaresi'nin uygulamaları hakkındaki araştırma önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler sırasında AK Parti veCHP'li vekiller arasında tartışma yaşandı.

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Türkiye'nin Cumhuriyet döneminden bu yana biriktirdiği bütün değerlerini peşkeş çekercesine sattığını belirterek, "Bu belgeler, AK Parti'nin siyasi cibiliyetsizliğinin, soysuzluğunun bir göstergesi olarak ortada duruyor" dedi. Bunun üzerine AK Parti'li milletvekilleri Develi'ye tepki gösterdi. Develi tepkiler üzerine, "Siyasi cibiliyetsizliğin ne anlama geldiğini biz iyi biliyoruz, bırakın bu işleri. Ben Başbakanınızın sözlerini aktardım size" dedi.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Develi'yi 'temiz bir dille konuşması' yönünde uyardı.
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, "Siz kamu bankalarını, KİT'leri paylaştınız, bakanlık pazarlıklarında hangi bakanlığa hangi kamu kurumu bağlanacak, o bankanın başına kim getirilecek, siz bunları çok iyi bilirsiniz. Siz bunları çok iyi bildiğiniz için bizi de öyle zannediyorsunuz. Nasıl peşkeş çekilecek? Siz bunları çok iyi bilirsiniz. Biz de namussuzluk, hırsızlık ahlaksızlık bulamazsınız. Ne ararsanız sizdedir. Geçmişinize bakın hepsini görürsünüz" diye konuştu.
Zeybekçi ayrıca, kamunun elinde, stratejik önemi olmayan, savunma ve milli menfaat dışındaki her şeyi özelleştireceklerini vurgulayarak, "Her şeyi satacağız ve satmaya da devam edeceğiz. Millete de hesabımızı vereceğiz ve millete gideceğiz. Millet bizden hesap soracak. Her seçimde de buraya yüzde 50-55 ile geleceğiz ve siz de böyle kısır muhalefetinize devam edeceksiniz" dedi.

CHP'Lİ ERDOĞDU ZEYBEKÇİ'NİN ÜSTÜNE YÜRÜDÜ

Zeybekçi'nin konuşmasını ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Zeybekçi'nin 'Namussuzluk sizdedir' sözü için özür dilemesini istedi. İnce, "Gelsin bu lafını düzeltsin, namussuz sensin" diye bağırdı. Zeybekçi de İnce'ye, "Namussuz arıyorsan aynaya bak" karşılığını verdi.
Başkanvekili Sadık Yakut'un birleşime ara vermek istemesi üzerine tepki gösteren İnce, "Başkan niye ara veriyorsun? O sözünü düzeltecek" diye bağırdı.
Verilen ara sırasında CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "Namussuz diyemezsin, eğer dediysen senin ağzını burnunu kıracağım" diyerek, Nihat Zeybekçi'nin üstüne yürüdü.
AK Parti ve CHP'li milletvekillerinin durdurmaya çalıştığı sırada Erdoğdu'nun ceketi araya giren milletvekillerinin elinde kaldı. Tartışma bir süre daha devam etti.

İNCE: "NAMUSSUZLUK LAFINI ZEKATIYLA İADE EDİYORUM"

Tartışmanın üzerin verilen aranın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, eleştirilerin en katı şekliyle de olsa eleştiri boyutunda kalması gerektiğini belirterek, "Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok. Hele de fiili durumlara kalkışmak doğru değil. Hele hele namusla, şerefle ilgili konuşulmaması gerekir. Lütfen hem iktidar hem muhalefet milletvekillerine ortak çağrımızdır; hepimiz millet adına iş yapıyoruz. Milletin bizden beklediği üslup içinde bu süreci götürelim. Cibiliyetsizlik, soysuzluk ifadesini kabul etmiyoruz. Kimseni kimsenin namusunu, soyunu, sopunu ölçecek durumu da yok. Hepimizin üsluba dikkat etmesi gerekir" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce de, 'siyasi cibiliyetsizlik' ifadesinde bir şey bulmadığını ama 'soysuzluk' lafını doğru bulmadığını söyledi. İnce, "AKP üyesinin 'namussuzluk' lafını ona aynen iade ediyorum, hatta zekatıyla birlikte iade ediyorum. Fiziki saldırıları ise asla doğru bulmuyorum. Birbirimizi en sert şeklide eleştirelim ama soyumuza, sopumuza, namusumuza da laf etmeyelim. Herkesin soyu sopu, namusu kendinedir" dedi.

20.03.2013 21:47:12