Mahsur kalan otobüse 5.5 saatte ulaşıldı!..

Erzurum'dan Narman İlçesi'ne giden belediye otobüsü yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. 50 yolcusu bulunan otobüse yaklaşık 5,5 saat sonra ulaşılabildi.

Erzurum Ajans-Kent merkezinden bugün saat 16.00’da yolcularını alarak hareket eden Narman Belediyesi’ne ait otobüs, Pasinler İlçesi’ni geçtikten sonra yoğun kar yağışı yüzünden Ilıcasu mevkiinde kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Narman Belediyesi ekipleri iş makineleriyle yolda mahsur kalan otobüsü yaklaşık 5,5 saat sonra ulaşabildi. Yolun açılması sonucu otobüs 50 yolcusuyla birlikte saat 21.30’da Narman’a doğru yola çıktı.

Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Tortum –Narman arasında bulunan Demirdağ geçidinin sarp olması ve yoğun kar yağışı sebebiyle Pasinler tarafının tercih edildiğini anlatan İşleyen, fırtınayla birlikte etkili olan kar yağışının bu yolu da kapattığını bildirdi. Otobüsten haber alınamaması üzerine Vali Sebahattin Öztürk ile kriz merkezine bilgi verdiğini bildiren Başkan İşleyen, iş makinelerinin çalışması sonucu kurtarılan otobüsün ilçeye doğru yola çıktığını ve yolcuların sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Narman’a Tortum ve Pasinler ilçelerinden geçen iki yolla ulaşım sağlanabildiğine dikkat çeken Başkan İşleyen, kış mevsiminde her iki yolda da büyük sıkıntılar yaşandığını belirtti. İlçeye ulaşım sağlayan yolların duble yol projesi kapsamına alınması gerektiğini vurgulayan Başkan İşleyen, yıllardan beri talep etmelerine rağmen karayoluna çözüm bulunamadığını bildirdi.


13.04.2011 00:26:00