Magesder'in semt garajı tepkisi!..

Mahalle Başı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Oğuz, Mahallebaşı'nda bulunan semt garajındaki bazı ilçe seferlerinin yeni semt garajına taşınması yönündeki taleplerin bölgenin ekonomik potansiyelini düşü

Erzurum Ajans-Mahalle Başı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Oğuz, Mahallebaşı’nda bulunan semt garajındaki bazı ilçe seferlerinin yeni semt garajına taşınması yönündeki taleplerin bölgenin ekonomik potansiyelini düşüreceğini söyledi. Yıllardan beridir Mahallebaşında faaliyet gösteren garajın korunmasını isteyen Oğuz, hayvan pazarının kaldırılmasının ardından semt garajında yapılacak böyle bir düzenlemenin bölgeyi güç durumda bırakacağını kaydetti.

Büyükşehir belediyesinin Yetkili kurumu olan UKOME tarafından halen yürürlükteki kararlara göre halihazırda üç adet Sem garajı olduğu bunlardan Aktif olarak hizmet veren mahalle başı semt garajı ile alakalı bazı Toplu Taşıma araçlarının şehir içerisinde indirme ve bindirme yaparak yolcularını taşıma istemeleri neticesi Büyükşehir belediyesine müracaat ederek yeni yapılan semt garajını kullanma istekleri olduğu duyumunu aldıklarını dile getiren Abdurrahman Oğuz, “Mahalle başı Semt Garajı Şehrin doğusundaki kuyumcular çarşısından doğuya doğru takriben 3500 yakın esnafın ticaret etmelerini sağlayan bir potansiyel olduğu halde bu bölge ile alakalı zaman zaman bu garaj üzerinde sinsice planlar yapılmaktadır ancak bu garaj bu bölgenin kaderi ve ekmeğidir bu konuda ilgili kamu kurumları bu durumu bilmektedirler sanırım. 16 Mart 2011 tarihinde toplanacak UKOME ye Pasinler ve Köprüköyü özel halk otobüslerinin yeni yapılan garaja girmeleri konusunda dilekçeleri olduğunu haricen duyumlar almış bulunmaktayız. Bu araçların buraya gönderilmesi demek bu garajın dağılması ve bu bölge esnafının mağduriyeti anlamına gelecektir. Bahse konu araçlar Mahalle başı semt garajına girmemeleri

diğer toplu taşıma araçlarını düzensiz çalışmalarına imkan sağlayacaktır.

Ayrıca bölge halkının birbirleri ile kaynaşmaların sağlanması ancak insanların bir arada olmaları konusunda mümkün olacağı kanaatindeyiz bu konuda bazı endişeler taşınmasına imkan verilmemesini arz ederiz” dedi.

Bazı araçların mahallebaşı Semt Garajını dar olduğunu bahane ederek garaja girmedikleri düşüncelerinin gerçekçi olmadığını anlatan oğuz, “Bu araçlar aynı saatte en fazla Köprüköy ve Pasinler araçları olarak 5 adetten fazla park halinde olmamaktadır buda semt garajının dar olduğu düşüncesinin yalan bir beyan olduğunu açıkça göstermektedir. Ayrıca Yakutiye Belediyesinin 15 Ekim 2010 tarih ve 343 sayılı kararı ile garajın güneyinde bulunan boş yerinde garaja katılmasına karar verilmiştir. Büyükşehir belediyesi bu konuda ilk baharda gerekli düzenlemeleri yapacağı konusunda karar almıştır. Tüm kamuoyu bilir ki Hayvan pazarının kaldırılmasından sonra ekonomik olarak adeta çökmüş bölgeye öğrenci ve askerinde gelmemesi yalnızca Semt Garajına gelen köylü vatandaşların alış verişleri ile ayakta durmaktadır.İzaha çalıştığımız konuların ilgili kamu görevlilerince dikkate alınarak Pasinler istikametinden gelen Tüm Toplu Taşıma araçlarının Yolcularını hiçbir şekilde ve imtiyazsız olarak semt garajında indirme ve bindirme işlemlerin yapılması konusunda karar alınmasını bölge halkı ve esnafı adına talep ediyoruz.”


15.03.2011 15:42:00