MAGESDER hizmet istedi!..

Mahallebaşı, Gülahmet Esnaf ve Sanatkarlar Yardımlaşma Dayanışma Derneği (MAGESDER) Başkanı Abdurrahman Oğuz, 2 bin 860 esnafın faaliyet gösterdiği bölgede alt yapı ve kamu hizmetlerinin yetersiz olduğunu söyledi.

Erzurum Ajans-Mahallebaşı, Gülahmet Esnaf ve Sanatkarlar Yardımlaşma Dayanışma Derneği (MAGESDER) Başkanı Abdurrahman Oğuz, 2 bin 860 esnafın faaliyet gösterdiği bölgede alt yapı ve kamu hizmetlerinin yetersiz olduğunu söyledi.

Erzurum’un doğuya açılan penceresi konumunda olan Mahallebaşı semtinde yerel hizmetlerin yok denecek kadar az olduğunu dile getiren Oğuz, kamu hizmetlerinin bulunmadığı bölgede vatandaşların zor durumda hayatlarını sürdürdüğünü kaydetti.

Tek bir kamu binasının bulunmadığı, ATM ve banka şubelerinin yer almadığı, bölgenin kaderine terk edildiğini savunan MAGESDER Başkanı Oğuz, daha önce hayvan pazarının bulunduğu bölgede yaşanan ekonomik hareketliliğinde pazarın kaldırılması ile sona erdiğini söyledi. Geçtiğimiz aylarda kapatılan yağ halinin çöp alanına dönüştüğünü öne süren Oğuz, ana caddeden sızan kanalizasyon akıntılarının bölge insanının sağlığını tehdit eder boyuta ulaştığını söyledi.

Geçmişte ilin önemli bir ticaret merkezi konumundaki Mahallebaşı ve Gülahmet’in sahipsiz bırakıldığını anlatan Abdurrahmen Oğuz, yağ halinin bulunduğu bölgenin temizlenmesi için yetkililerden yardım istedi.

Bölgenin yeniden cazibe merkezi haline gelebilmesi için şehrin yöneticilerinden destek isteyen MAGESDER Başkanı Abdurrahman Oğuz, tek bir banka şubesinin dahi bulunmadığı bölgeye kamu binalarının şube açmasını beklediklerini ve bu şekilde bölgenin gelişebileceğine inandıklarını anlattı.


06.12.2010 00:13:00