Madenoğlu'ndan tesislere çıkarma!..

Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, 2011 tesislerini gezdi. Madenoğlu, Devletimiz Erzurum'a gerçekten büyük tesisler yapmış dedi.

Erzurum Ajans-Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, 2011 tesislerini gezdi. Madenoğlu, “Devletimiz Erzurum’a gerçekten büyük tesisler yapmış” dedi.

26 Ocak 07 Şubat 2011 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirilecek olan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için geri sayım başlarken, tesislerde de büyük bir hareketlilik ve yoğunluk yaşanıyor.

2011 UNIVERSIADE için yıptırılan spor tesisleri ve Üniversiade Arena İnşaat Alanı İçerisinde baştan ayağa yenilenen Cemal Gürsel Stadı’nın konuğu Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Kemal Madenoğlu oldu. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 2011 Genel Koordinatörü Bekir Kormaz ve  Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile  birlikte spor tesislerini gezen Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, 2011 tesislerine hayran kaldı. Cemal Gürsel Stadı, 3 Binlik Buz Hokeyi Salonu, Atlama Kuleleri, Konaklı Kayak Tesisleri ve Curlin Salonu’nu gezen Madenoğlu, tesisler hakkında Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’den bilgi aldı. Akgül, tesislerin özellikleri hakkında Müsteşar Madenoğlu’nu bilgilendirirken, Madenoğlu tesislere hayran kaldı.

O tesisten diğer tesise koşan ve yoğun bir gün geçiren Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Cemal Gürsel Stadı’nın kız ortasında yeşil çimlerini görünce bir anda şaşırdı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül’ün, “Efendim zemin altan ısıtmalı, onun içinde zemin yeşil ve bu mevsimde bile çimler uzuyor” açıklamasının ardından, Müsteşar Madenoğlu, “Devletimiz Erzurum’a gerçekten müthiş tesisler kazandırmış. Hepsi Avrupai ve dünya çapında tesisler. Erzurum’da dağlarda bile kar bulunmazken, atlama kulelerinin karla kaplı ve kayakla atlamaya hazır halde bulduk, bu gerçekten güzel bir olay, suni kar yağdırma sistemleri de çok güzel” diye konuştu.

Müşteşar Madenoğlu, Curling salonuna da geçti, burada Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz ve salon görevlileri ile curlingçiler tarafından karşılandı. Madenoğlu, Curling sporu hakkında da bilgi aldı ve kısa süreli de olsa curling oynadı.


31.12.2010 15:55:00