Küçükler'in uykularını kaçıran anket

AK Parti tarafından yaptırılan ankette, yüzde 50 oranında başarısız bulunan Başkan Küçükler'in yeniden aday gösterilmesi halinde "AK Parti'ye oy vermem" diyenlerin oranı yüzde 67.7'ye ulaştı.

Erzurumajans-AK Parti'nin anket firmaları arasında yeralan Pollmark'ın yaptığı anket Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler için 'tehlike çanlarının' çaldığını ortaya koydu.

Ankette, "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanını ne kadar başarılı buluyorsunuz?" sorusuna cevap veren bin 102 kişinin yüzde 50'si "başarısız" derken, yüzde 22'lik kısmı ise 'başarılı' bulduğunu beyan etti.

Pollmark'ın AK Parti adına Erzurum'da yaptığı anketten sürpriz ve çarpıcı sonuçlar çıktı.  Erzurum Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan seçmenin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediyenin sunduğu hizmetler ile ilgili kanaatlerini birkaç boyutta değerlendirmenin amaçlandığı anket çalışmasında AK Parti'nin mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i en çok sarsacak sonuç ise  "Mevcut başkana oy verme eğilimi" bölümünde çıktı.  Bu bölümdeki soruyu yüzde 67.7 oranında "Oy vermem" yanıtı verilirken, sadece yüzde 18.9'luk bölüm, "oy veririm" cevabını verdi.

Ankete katılanların yüzde 43.2'si  "Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti ilinizde başka birini Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterse oy verir misiniz?" sorusuna da "evet" yanıtı verirken, yüzde 34.4'ü de ?adaya bağlyı' cevabını verdi. "Hayır vermem" diyenlerin oranı ise 17.4'de kaldı.  Bu soruya verilen cevap bile mevcut Başkan Ahmet Küçükler'in halk tarafından kesin bir şekilde ?istenmediği' gerçeğini ortaya koymuş oldu.

BAŞKAN KİM OLSUN?

"Önümüzdeki yerel seçimde kim başkan olsun?" başlıklı bölümde ankete katılan bin 102 kişi "Önümüzdeki yerel seçimlerde ilinizin Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?" sorusuna ise yüzde 13.6 oranına denk gelen 150 kişi 2009 seçimlerinde MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan "Prof. Dr. Kamil Aydın"ın adını verdi.  Mevcut Başkan Ahmet Küçükler yüzde 7, eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise yüzde 2'lik dilimin başkan adayı oldu.

"Sizce Mevcut Belediye Başkanı 2009 yerel seçimleri öncesinde verdiği vaatleri gerçekleştirdi mi?" sorusuna ise yüzde 48.2 "hayır", yüzde 31.1 "kısmen" yanıtı verilirken, sadece yüzde 9.3'lük kısım "evet" yanıtını vermesi de anketin dikkat çeken bir başka sonucu oldu. Bu sonuç da Başkan Küçükler'e "Hayali proje" eleştirilerinin kamuoyunun büyük bir bölümünce yapıldığını gözler önüne sermiş oldu.

BAŞKAN  GİYİM- KUŞAMDAN GEÇTİ

Öte yandan bu ana başlıkların dışında ankete katılan bin 102 kişiye "Başkanın İmajı", "Sunulan hizmetlerden memnuniyet", "Belediyenin en başarısız olduğu hizmet alanı" ve "Belediyenin en başarılı olduğu hizmet alanı" başlıkları altında 50'nin üzerinde soru yöneltildi.

"Belediyenin en başarısız olduğu hizmet alanı" yüzde 68 ile "İçme suyu" olarak gösterilirken, "Belediyenin en başarılı olduğu hizmet alanı" olarak da yüzde 58 ile ?Üst ve alt yaya geçitleri" oldu.

"Başkanın İmajı"nda ise Ahmet Küçükler yüzde 51.5 ile "Giyim, kuşam ve görünümü"nde en yüksek notu alırken, "Yönetim kabiliyeti" yüzde 52.7, "Dürüstlüğü" yüzde 39,3,  "Tarafsızlığı ve adilliğI" yüzde 44, "Halka yakınlığı, nezaket ve sıcaklığı" yüzde 51.4 ile "Yetersiz" bulundu.

Pollmark tarafından hazırlanan anket sonucunun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduğu öğrenildi.

ANKETİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

17.02.2013 23:56:36