Küçükler Medya TV'de!..

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, medya TV'de Erzurum'u anlattı.

Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, medya TV’de Erzurum’u anlattı.

Erzurum’un sosyal, kültürel, ve coğrafi yapısı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Küçükler, Medya TV’de yayınlanan programda ildeki gelişmeleri aktardı. Erzurum’un olimpiyat şehri olma yolunda büyük mesafe aldığını anlatan Başkan Küçükler, “Bu spor tesisleri ile Erzurum spor turizmindeki potansiyeli, portreyi Türkiye ortalamasının üstüne çıkmıştır. Biran önce tamamlanan tesislerimizde test yarışmaları için uluslar arası faaliyetlere şimdiden başlamak istiyoruz. Erzurum’un sadece 2011’e değil olimpiyatlara da aday olacağımız zaman elimizde her şey mevcut olmuş olacak” dedi.

“TURİZM MERKEZİ OLACAK”

Erzurumlulara önümüzdeki süreçte büyük görevler düştüğünü ifade eden Başkan Küçükler, “Erzurum Artık olimpiyat şehri olma yolunda hızla ilerliyor” diye konuştu. 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarına çok az bir zaman kaldığının altını çizen Başkan Küçükler, bu amaçla şehir merkezindeki ve iş yerlerinin dış cephe güzelliğine önem verdiklerini dile getirdi. Başkan Küçükler, "2011 organizasyonuna büyük önem veriyoruz. Çünkü kentimizin kış turizm merkezi haline gelebilmesi ve dünyanın dört bir yanından turist çekebilmesi için bu organizasyon bizim için çok büyük tanıtım fırsatı olacak" diye konuştu. Erzurum'un tarihi, doğal ve kültürel özelliklerini anlatan Başkan Küçükler, özellikle de kış turizm olanaklarının kenti mutlaka görülmesi gereken bir turizm merkezi haline getirdiğini söyledi.

“ANADOLU’NUN GİRİŞ KAPISI”

Başkan Küçükler, 2011 Kış Oyunları gibi önemli bir organizasyonu Erzurum'da gerçekleştireceklerini dile getirerek, 2011 yılında Erzurum'da gerçekleştirilecek olan UNİVERSİADE Kış Oyunları'na, yaklaşık 60 ülkeden katılım beklediklerini söyledi. Küçükler, "Erzurum, sadece kış turizm olanaklarıyla değil, tarihi, kültürü, tabii ve doğal güzellikleriyle de, ayrıcalık sahibi bir ildir. Kış sporları kadar, doğa sporları açısından da oldukça zengin birikime sahip olan şehrimiz, stratejik olarak ta, Anadolu'nun giriş kapısı ve aynı zamanda kilidi konumundadır" diye konuştu.


11.11.2010 13:37:00