Korkut oyuncak dağıttı, çocuklarla oynadı

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanlığı'nca anaokulu öğrencilerine oyuncak ve eğitim araçları dağıtılıyor.

Erzurum Ajans-Levent AKPINAR'ın haberi-Yakutiye Belediyesi Başkanı Ali Korkut, bugün kent merkezindeki anaokullarını gezerek öğrencilere oyuncak ve eğitim seti dağıttı. Korkut çocuklarla birlikte yere oturarak onlarla oyun oynadı.

Hediye dağıtımı renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek Yakutiye Belediyesi yöneticilerine teşekkür etti. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut yaptığı açıklamada, “Sizin de bildiğiniz gibi birinci sınıf ve beşinci sınıflara yaklaşık 10 bin tane çanta dağıtımı gerçekleşti. Şimdi ki hedefimizde anaokulundaki çocuklarımıza oyuncaklar dağıtmak.

Biz 48 tane okulda 10 bin anaokulu öğrencisine oyuncaklar dağıtmayı hedefliyoruz. Anaokulu alanında her türlü eğitim aracını kullanabilecekleri bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Sizin de gördüğünüz gibi bazılarına araba bazılarına bebek bazılarında oyun grupları verdik. Hedefimiz çocuklarımızın neşeli mutlu bir şekilde eğitimlerini sürdürmesi. Yaptığımız projenin bir diğer hedefi de okula yeni başlayan çocuklarımıza eğitim aşkını aşılamak. İnşallah 10 bin çocuğumuzu mutlu edip daha iyi eğitim almasını sağlayacağız. Okulda çalışan hocalarımız çok şanslı böyle bir ortamda insanda stres kalmaz.

Çocuklarla uğraşmak dünyanın en güzel işi. Özellikle bugün takım elbise giymedim. Çünkü çocuklarımızla yerle de oyun oynamak istedim. Çocuklarımızla beraber olmak çok güzel. Geleceğimiz çocuklar bu yüzden çocukların en iyi şekilde eğitim alması gerekiyor. Bu sene itibariyle yaklaşık 80 yerde çocuk oyun alanları inşa ettik. Köylerin büyük bir kısmına da çocuk oyun alanları oluşturmaya gayret ettik. Seneye şehrin büyük bir kısmında çocuk alanları oluşturacağız. Asıl hedefim


çocuklarımıza oyun alanları oluşturarak enerjilerini güzel bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak. Çünkü oyun parkı olmayan yerde çocuklar internet kafelere gidiyor. Bunun önüne geçmek için oyun alanları düzenledik. Ayrıca 10 semtimizde futbol sahası inşa ediyoruz. 15 gün içerisinde bu sahaların yapımının bitmesini bekliyoruz. Temel hedefimiz çocukların daha iyi yetişmesi” dedi.

09.10.2012 14:00:27