Koç Üniversitesi Erzurumlu öğrencileri bekliyor

Koç Üniversitesine yerleşen öğrencilerin yüzde 25’inin ilk 5.000’den geldiğini ve bu açıdan en çok tercih edilen Vakıf Üniversitesi olduğunu açıkladı.

Erzurum Ajans-Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, 2012 yılında LYS sonuçları sonrasında ilk 100’den 21, ilk 500’den 86, ilk 1.000’den ise 136 öğrencinin Koç Üniversitesi’ni seçmesiyle birlikte Koç Üniversitesine yerleşen öğrencilerin yüzde 25’inin ilk 5.000’den geldiğini ve bu açıdan en çok tercih edilen Vakıf Üniversitesi olduğunu açıkladı. 3 öğrenciden 2’sinin burslu olduğunun altını çizen İnan, “Geçtiğimiz yıl Anadolu’nun 40’tan fazla farklı ilinden öğrencilerimiz burslu eğitim almaya başladılar. Bu bizim için gurur verici bir tablo. Hedefimiz yeni öğretim yılında buna yeni 20 farklı il daha eklemek; Anadolu’nun farklı yerlerindeki parlak öğrencilerin üniversitemizde burslu eğitim görmesini sağlamak” dedi.

Vakıf üniversitesi olan ve elde ettiği tüm geliri öğrencilerinin daha iyi eğitim alması için kullanan Koç Üniversitesi, Türkiye'nin değişik kentlerinde eğitim gören başarılı gençlere burslu eğitim olanaklarından yararlanması için çağrı yapıyor. Türkiye'nin tüm kentlerindeki başarılı öğrenciler Koç Üniversitesi'ndeki geniş burs imkânlarından yararlanma fırsatına sahip. Koç Üniversitesi öğrencilerinin, bölüm değiştirme, çift anadal eğitimi, dünyanın önde gelen 195’ten fazla üniversite ile değişim programları anlaşması gibi pek çok olanaktan yararlanma fırsatı da bulunuyor.

Öğrenciler, Koç Üniversitesi’nden mezun olmanın ayrıcalığını yaşıyor

Kurulduğu 1993 yılından bu yana 7 bin 500’ü aşkın mezun veren Koç Üniversitesi, Rumelifeneri'ndeki kampüsünde 6 fakülte, 1 yüksekokulu ve 4 enstitü ile Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlere en geniş eğitim olanakları sunuyor. 10 öğrenciye 1 öğretim üyesinin düştüğü Koç Üniversitesi’nde mezunların çok büyük bir kısmı ortalama ilk altı ay içerisinde dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen kurumlarında işe yerleşiyor. Koç Üniversitesi öğrencilerinin yüzde 25’i mezuniyet sonrası Stanford, Princeton, Harvard veya Oxford gibi dünya çapında Üniversitelerde yüksek lisans, doktora eğitimlerine devam ediyorlar.

Kesintisiz ve karşılıksız burs imkanı

Yaklaşık her üç öğrencisinden ikisine burs imkânı sağlayan Koç Üniversitesi, başarı burslarını öğrencilerin üniversite giriş sınavı başarısına göre veriyor. Ayrıca, öğrenciler, destek burslarından da yararlanabiliyor. Üniversite giriş sınav sonucuna göre Koç Üniversitesi’ne burslu olarak yerleştirilen öğrenciler için tam burs, yarı burs ve 1/4 kısmi burs imkânı sunuluyor. Karşılıksız olan burslar normal öğrenim süresince devam ediyor.  Bu süre Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi artı dört yıl (Tıp Fakültesi için artı 6 yıl); Hazırlık Programı’nda okumadan birinci sınıfa başlayan öğrenciler için ise dört yıl olarak uygulanıyor. Bu süre boyunca akademik başarısızlık nedeni ile burs kesilmiyor.

Çift Anadal yapan öğrenciler için burs süresi Hazırlık Programı artı beş yıl oluyor. Derslere devamlılık gösteren öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı herhangi bir burs kaybı yaşamıyor. Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler, Üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında da burs hakları devam ediyor.

“Burslu öğrenci sayısı daha da artacak”

Okuldaki öğrencilerin yüzde 60’tan fazlasının burs aldığını, bu sene burs oranını yüzde 75’e çıkaracaklarını belirten İnan, Anadolu’daki öğrencilerin de Koç Üniversitesi imkanlarından faydalanması için Anadolu’dan gelen öğrencilere yönelik özel bir burs uygulaması başlattıklarını söyledi. Prof. Dr. İnan, geçtiğimiz yıl 10’a yakın farklı ilden 14 öğrencinin bu kapsamda Üniversite’de eğitim almaya başladığını; böylelikle 2011-2012 eğitim yılında Üniversitenin kampüsünde 40’tan fazla farklı ilden gelen öğrencinin daha kaynaştığını;yeni öğretim yılında ise buna 20 farklı ilden gelen 40’a yakın öğrencinin eklenmesi, bu programdan yararlanması için çalıştıklarını vurguladı. İnan, Koç Üniversitesi’nde burssuz öğrenci alınmayan bölümleri de şöyle sıraladı: Tıp Fakültesi ve Hemşirelik Yüksekokulu öğrencileri ile birlikte Fizik, Kimya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik; Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat, Felsefe Bölümleri.

“Hastane ve araştırma merkezinin temelleri atıldı, çocuk hastanesi yolda”

K
oç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Topkapı’da kurulacak olan Sağlık Bilimleri Kampüsü’nün temelinin atıldığını açıklayan Prof. Dr. Umran İnan, yeni kurulacak eğitim ve araştırma hastanesinin çok özellikli ve ileri teknolojik donanımlı bir üniversite hastanesi olacağını, sağlık alanında ülke sınırları ötesinde öne çıkan bir merkez olacağını söyledi. Umran İnan sözlerine şöyle devam etti: “Hastane ile aynı kompleks içinde yapılacak olan araştırma merkezinde kanser, genetik, nörolojik hastalıklar, enfeksiyon hastalıkları,   gibi alanlarda araştırmalar yapılacak. 250 yataklı planlanan hastane en modern cihazlarla donatılmış olup, öğrenciler son üç senelerini bu hastanenin yanında okuyarak ve klinik çalışmalar yaparak geçirecekler. İleriki tarihlerde Hemşirelik Yüksekokulu da buraya nakledilecek. Daha uzun vadede de İstanbul’un çok ihtiyacı olan bir çocuk hastanesi inşa edilmesini düşünmekteyiz. Üniversite hastanesi devreye girene kadar öğrenciler uygulamalı eğitimi Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’nde alacaklar.” 

31.07.2012 16:30:29