Kızılay Pasinler'de kan topladı!..

Türk Kızılay'ı Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi'nce Erzurum'un Pasinler İlçesi terminali önüne konuşlandırılan Kızılay TIR'ında vatandaşlar, kan bağışında bulundu.

Erzurum Ajans-Türk Kızılay’ı Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi’nce Erzurum’un Pasinler İlçesi terminali önüne konuşlandırılan Kızılay TIR’ında vatandaşlar, kan bağışında bulundu.

Erzurum’un Pasinler ilçesinden kan ihtiyacını karşılamak için gerek şehir merkezinden gerekse de ilçelerde de kan bağışı kampanyası düzenleyen Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi, ilçe terminalinde konuşlandırdıkları Kızılay Tır’ın da Pasinlerlilerden kan topladı. Kan bağışı alışkanlığı kazandırmak ve bağış toplamak için halkın ayağına kadar gittiklerini belirten yetkililer, “Son yıllarda kan bağışı konusunda halkımızın daha da bilinçlendiğini söylediler.

Topladıkları kanlarla Erzurum’daki ihtiyacı karşılandıklarını belirten Kızılay yetkilileri, kan stoklarını daha da çoğaltmak için de bağışçılara daha yakın olmaya çalıştıklarını, Kızılay TIR’ıyla ilçe ilçe gezdiklerini söyledi. Kızılay TIR’ına büyük ilgi gösteren Pasinlerli vatandaşların verdikleri kanlarla hastaların ve hasta yakınlarının mağduriyetini önlemiş olduklarını ifade ettiler.


30.06.2011 13:23:00