Kış günü sokakta kaldılar!..

Erzurum'un Palandöken ilçesine bağlı Maksut Efendi Mahallesi'nde kendisine ait olmayan bir arazi üzerine kurulu olan evi mahkeme kararıyla yıkılan Altun ailesi, sokakta kaldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Palandöken ilçesine bağlı Maksut Efendi Mahallesi'nde kendisine ait olmayan bir arazi üzerine kurulu olan evi mahkeme kararıyla yıkılan Altun ailesi, sokakta kaldı. Kış soğuklarının etkisini gösterdiği bugünlerde sekiz çocuğuyla sokakta kaldıklarını anlatan baba İskender Altun, "Tapum olmasına karşın evinin yıkılmasına karar verilmesini anlayamıyorum. Yaptıkları haksızlıkla bizi mağdur ettiler" dedi.

Yaklaşık 23 yıl önce Karayazı'dan göç ederek geldiği kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Maksut Efendi Mahallesi'ne yerleşen İskender Altun ve ailesi, satın aldıkları 380 metrekarelik bir arsa üzerine iki odalı bir ev inşa etti. Yazın çobanlık, kışın seyyar satıcılık yaparak evini geçindiren İstender Altun'a(55),1992'de mahkeme arsanın 200 metrekaresinin kendisine ait olmadığını bildirdi. Bu süre içerisinde oturduğu evin tapusunu aldığını ileri süren Altun, akrabalarını ziyaret için gittiği

İstanbul'dan dönüşte evinin yıkım kararıyla karşılaştı. Evin yapıldığı arsanın kendisine ait olduğunu belirten Abdullah Adil Özışık'ın açtığı davayı kazanması sonucu belediye ekiplerince evinin yıkıldığını anlatan İskender Altun, tapusu olmasına karşın mahkemenin yıkım kararı vermesine bir anlam veremediğini söyledi.

Kış mevsiminin soğuk yüzünü gösterdiği bugünlerde mahkemenin verdiği kararla evsiz kaldıklarını söyleyen Altun, "Arsanın kendisine ait olduğunu söyleyen bir kişi dava açıyor, mahkeme de tapu kayıtlarına bakmadan yıkım kararı veriyor. Şimdi eşim, 7 çocuğum ve eşyalarla birlikte dışarda kaldık. Burası benim tapulu evim olmasına karşın yuvamızı bazımıza yıktılar" diye konuştu.


03.11.2010 00:16:00