Kent Meydanı'na AK Parti ödülü

Ali Korkut'un Erzurum'a kazandırdığı Yakutiye Kent Meydanı, Yakutiye Belediye Başkanına ikinci ödülü getirdi.

Erzurumajans-Ali Korkut'un Erzurum'a kazandırdığı Yakutiye Kent Meydanı, Yakutiye Belediye Başkanına ikinci ödülü getirdi.

Tarihi eserleri çevreleyen Kent Meydanı, Ak Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yaşanabilir ve Estetik Şehirler" konulu 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda ödül aldı. Ali Korkut, ödülü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun elinden aldı. Törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarına yatay yapılaşmaya özen göstermeleri çağrısında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı , Ak Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yaşanabilir ve Estetik Şehirler" konulu 4. Yerel Yönetimler Sempozyumunda Erzurum, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut tarafından şehre kazandırılan Yakutiye Kent Meydanıyla ödüle layık görüldü. Yakutiye Medresesi ile Lala Paşa Camiini çevreleyen tarihi meydan, daha öncede İnivasyon ödülü almıştı. Tarihi dokuyu çevreleyen Yakutiye Kent Meydanı için ödülü, eserin mimarı Ali Korkut, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun elinden aldı. Korkut, "Erzurum'a kazandırdığımız bu güzel eserin, Ak Parti Genel Merkezi tarafından ödüle layık görülmesi bizi mutlu etti. Erzurum halkını bir araya toplayan Ramazan etkinliklerinin de merkezi olan Yakutiye Kent Meydanı'nın ne kadar doğru bir iş olduğunu ödülle birlikte görmek sevindirici. Yakutiye Kent Meydanını yaparken aldığım eleştiriler, hatta hakaretlerin ne kadar haksız olduğunu şimdi herkes görüyor. İnşallah Erzurum'umuza daha yeni kent meydanını kazandırmak düşüncesindeyim" dedi.

BENZER KATAGORİDEKİ PROJELER:

Yakutiye Kent Meydanı Projesi ile Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Trafik Eğitim Vakfı Projesi ile Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Derinnefes Projesi Sanat Atölyesi Projesi ile Kocaeli Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Kentsel Dönüşümde Türkiye'ye Örnek Proje ile Konya Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Kültür, Tarih ve Eğlence Parkı Kentsel Dönüşüm Projesi ile Konya Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'nın ödüllerini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu verdi.

İNOVASYON ÖDÜLÜNÜDE ALDI

"Yaşanabilir ve Estetik Şehirler" konulu proje yarışmasında ödül alan Yakutiye Kent Meydanı, geçtiğimiz yıl da KUDAKA tarafından İnovasyon ödülüne layık görülmüştü. Yapımına 2010 yılında başlanılan, 2011 baharında tamamlanarak Erzurum'a meydan olarak kazandırılan Yakutiye Kent Meydanı, KUDAKA tarafından ödüle layık görülmüştü.
Yakutiye Kent Meydanının aldığı ödüllerin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Ali Korkut, "Yaşanabilir ve Estetik Şehirler" konulu proje yarışmasında Yakutiye Kent Meydanı ödüllendirildi. Ödül Erzurum adına alınmıştır. Bu ödüller güzel bir meydan çalışması yaptığımızın, yapılan işin estetik yönünün iyi olduğunun kanıtıdır. Tarihi meydanlar Erzurum için önemli. İnşallah bu çalışmamıza yenilerini de ekleyeceğiz. Birşeyin altını çizmek isterim, alınan bu ödüller aslında bir estetiğin, inceliğin ve düzenli yapılan çalışmaların ödüllendirilmesidir. Kalıcı eser bırakmak için estetiğe aşırı özen göstermek gerikiyor. Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan, ödül töreninde estetiğe bağlı bir uyarı yaptı. Yapılaşmaların kültüre uygun olarak yatay olmasına özen gösterilmesini istedi. Çok doğru bir uyarı. Şehirleri beton yığınına dönüştürmemek ve yaşanılabilir şehirler, nefes alabilir semtler oluşturmak gerekiyor" şeklinde konuştu. 

31.03.2013 18:12:31