Katliamın altında bakın kimin imzası var?

Yakutiye Medresesi'ndeki restorasyon katliamın altında yine bildik bir ismin imzası çıktı. Tarihi eserleri korumakla görevli olan Prof. Dr. Gündoğdu'nun katliam projesine onay verdiği belirlendi.

Erzurum Ajans-İlhanlılar tarafından 1310 yılında yaptırılan tarihi Yakutiye Medresesi’nde ‘restorasyon’ adı altında yapılan katliamın altından da Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Gündoğdu çıktı. Bugüne kadar birçok tartışmalı kararın altına imza atan Prof. Dr. Gündoğdu’nun, tarihi medresenin katledilmesine neden olan restorasyon projesini onayladığı belirlendi. Bu durum bir kez daha Gündoğdu ismini tartışmaya açtı.

KARARLARI HEP TARTIŞMALI

Özellikle  Büyükşehir Belediyesi tarafından Çifte Minareli Medrese’nin etrafına yaptırılan işyerlerine verdiği onayla şimşekleri üzerine çeken ve bu kararı mahkemeden geri dönen Prof. Dr. Gündoğdu, tartışmalı kararlarına bir yenisini daha ekledi. Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı da olan Prof. Dr. Gündoğdu’nun tarihe darbe vuran kararlara imza atmayı sürdürmesi tepkilere neden oluyor.

TEKEL BİNASI TARİHİ ESER!

Tarihi eserlerin katledilmesine seyirci kalan Gündoğdu, buna karşın kente yapılacak birçok yatırıma da ‘tarihi’ gerekçelerle engel olmuştu.Ticaret ve Sanayi Odası’nın Cemal Gürsel Caddesi üzerinde yaptırdığı yeni hizmet binasına “Atatürk Anıtı’nı kapatıyor” diye karşı çıkıp, en üst iki katını yıktırmaya çalışan Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, kente yapılacak bir çok yatırımı da engelleyen isim olmuştu.
Cumhuriyet Caddesi’nde 1940’lı yıllarda yaptırılan Tekel’e  ait binaya ‘tarihi eser’ unvanı verip, burada yapılacak yatırımın önünü kesen Prof. Dr. Gündoğdu’nun, Yakutiye Medresesi’nde yapılan katliam projesine nasıl ve hangi gerekçeyle onay verdiği anlaşılamadı. (Palandöken)

ERZURUM'DA ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLUYOR!...

Orhan BOZKURT'un YAZISI İÇİNTIKLAYIN!..


21.11.2009 13:15:00