Bilim, kültür, doğa ve rekreasyon odaklı, her yaş grubunu içerecek, halka açık ve Erzurum için çekim noktası oluşturacak bir etkinlik parkı olarak planlanan proje içerisinde; meydanlar, kafeler, yeşil alanlar, yapılar, su ve ulaşım öğeleri ile bir kentsel doku oluşturan Parkta; Kar Tanesi Kış Müzesi, Kar Parkı, Astronomi Müzesi, Gökyüzü Parkı, Sayılar Müzesi, Matematik Parkı, Deprem Müzesi ve Kongre oteli yer alacak.
Cumhuriyetimizin 100.yıl vizyonuna uygun olarak 2023 yılında hizmete girmesi planlanan projede Türkiye'nin, bilimde, eğitimde, sanayide, teknolojide, kültürde, sanatta ve sporda dünya sıralamasında üst seviyelerde yerini alması ve buna paralel Anadolu'nun zirvesi Erzurum'un da bilim, sanat, kültür, eğitim, tarih ve spor alanlarında bir cazibe merkezi olmasının sağlanması hedefleniyor.
Rektör Koçak, mart ayı içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunularak son önerilerinin ve onayının alınacağı projenin Erzurum'a, bölgeye, Türkiye'ye ve Dünya'ya yeni bir vizyon getireceğini ifade etti.
Prof. Dr. Koçak, “Anadolu'nun zirvesinden tüm dünya insanlarına” sloganıyla hazırlanan projeyle, bir yandan mevcut tarihi eserleri ile adeta açık hava müzesi olan Erzurum'da tarihimiz ve kültürümüz anlatılırken diğer yandan da insanoğlunun her an karşı karşıya olduğu yer ve gök doğa olayları ile hayatımızı anlamlandıran sayılara farklı bir pencereden bakılması sağlanacak. herkesin gelip yaşamak isteyeceği ya da mutlaka gelip görmek isteyeceği bir yaşam alam haline getirerek Erzurum'un markalaşması yoluyla Türkiye'ye bir cazibe merkezi daha kazandırılması hedefleniyor. Projeyi ilk aşamasından itibaren sahiplenen Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, milletvekillerimiz, bilim adamlarımız ve işadamlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu proje bir Erzurum ve Türkiye projesidir” dedi. (www.erzurumajans.com)