İspir'de yol çilesi bitmiyor!..

İl Genel Meclisi'nin Ak Parti İspir üyesi Tahsin Bayramoğlu, Çoruh havzasındaki baraj inşaatları nedeniyle İspir'deki yolların büyük bölümünün tahrip olduğunu belirtti.

Erzurum Ajans-İl Genel Meclisi’nin Ak Parti İspir üyesi Tahsin Bayramoğlu, Çoruh havzasındaki baraj inşaatları nedeniyle İspir’deki yolların büyük bölümünün tahrip olduğunu belirtti. Bayramoğlu, asfalt olan 45 kilometrelik yolun, ağır tonajlı kamyonlar nedeniyle stabilize hale geldiğini söyledi.

İspir’de Çoruh havzasında yürütülen baraj inşaatlarının enerji ihtiyacına yapacağı katkıyla enerji ithaline bağlı dışa bağımlılığı azaltacağını kaydeden İl Genel Meclisi’nin Ak Partili üyesi Tahsin Bayramoğlu, buna karşın inşaat sırasında yeterli önlemin alınmamasının yöre insanını zor durumda bıraktığını ifade etti.

Asfalt olan yolların ağır tonajlı kamyonlar nedeniyle stabilize ve çukurlu hale geldiğini dile getiren Bayramoğlu, “İlçenin ulaşımı büyük oranda sekteye uğradı. İnşaatı yapan firmalar, insanları düşünerek devamlı olarak yolu temizlemeli, greyder bulundurmalı, tozu engellemek için sulama yapmalı ve çukurlaşan alanlar dolgu malzemeleriyle onarmalıdır. Bu konuyu daha önce de dile getirmemize karşın firmalar gereken adımı atmadı. İlçedeki 45 kilometrelik yol, çileye dönüşmüştür. Bunun giderilmesi için en kısa sürede bir çözüm bulunmalıdır”


09.03.2011 12:55:00