İnsan kaçakcılığı çetesi adliye'de!..

Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 7 aylık takibin ardından Karaçoban'da yapılan operasyonla gözaltına alınan insan kaçakçılığı çetesi, bugün adliyeye çıkarıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 7 aylık takibin ardından Karaçoban'da yapılan operasyonla gözaltına alınan insan kaçakçılığı çetesi, bugün adliyeye çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, liderliğini Karaçoban'da M.Ö. ve M.T'nin yaptığı bir suç şebekesine 7 aylık takibin ardından geçtiğimiz 1 Eylül'de eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Erzurum merkezden M.T, H.T, M.T, A.D, D.K, A.Ö. ve Z.Ş, Karaçoban'dan M.Ö, M.Ö, N.Ö, M.F.K ve Ş.K ile Tunceli Çemişgezek'ten F.U. olmak üzere toplam 13 kişi, insan, silah, ve sigara kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki

sorgularının ardından Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade vermek üzere adliyeye sevk edildi.

Operasyon sırasında zanlıların para karşılığı yurt dışına kaçırmaya hazırlandığı 110 kaçak göçmen polis tarafından gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ile yaklaşık 37 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.


05.09.2010 02:00:00