İlaç yerine müzikle tedavi

Erzurum'da faaliyet gösteren Berard Eğitim ve Danışmanlık Merkez'inde uygulanan Berard metoduyla dikkat eksikliği, hiperaktivite, stres ve konuşma sorunu yaşayan kişiler ilaç yerine müzikle tedavi ediliyor.

Erzurumajans-Erzurum'da faaliyet gösteren Berard Eğitim ve Danışmanlık Merkez'inde uygulanan Berard metoduyla dikkat eksikliği, hiperaktivite, stres ve konuşma sorunu yaşayan kişiler ilaç yerine müzikle tedavi ediliyor.

Fransız Bilim adamı Dr. Guy Berard'ın 1960'lı yıllarda geliştirdiği beyin potansiyellerini maksimum seviyeye çıkararak, bilginin işlenmesini ve kullanılmasını hızlandıran İşitsel Algı Yöntemi (BERARD) metodu ile dikkat eksikliği, stres, hiperaktivite ve özgüven eksikliği gibi sorunlar ilaç yerine müzikle tedavi ediliyor. Türkiye'de 2004 yılından itibaren uygulanmaya başlanılan Berard metodu Doğu'da ilk kez Erzurum'da İşitsel Algı Eğitimi uzmanı Ayşenur Badıllı Solak tarafından kullanılmaya başlandı. İlaç kullanılmadan uygulanan yöntemde Berard müziğiyle sağ kulak eğiterek sol zihne ulaşılıyor ve sol zihinde atıl kalmış noktaların çalıştırılmasını sağlanarak dikkat eksikliği, hiperaktivite, stres gibi sorunlar tedavi ediliyor.

BERARD METODU ÖZGÜVENİ ARTIRIR, SINAV STRESİNİ AZALTIR

İşitsel algının artırılması odaklı bir eğitim verdiklerini ifade eden İşitsel Algı Eğitimi uzmanı Ayşenur Badıllı, Kişilerdeki dikkat eksikliği, hiperaktivite, algı sorunu, odaklanamama, ders çalışma ya da hayata karşı bir isteksizlik, özgüven sorunu, sınav stresi gibi sorunlara karşı Berard zihni organize ediyor ve Berard müziği ile bu tedaviyi gerçekleştiriyoruz. 3 yaş ve üzeri herkesin Berard metodundan yararlanabileceğini belirten Solak, Berard tedavi yöntemini şöyle anlattı. "Berard cihazından çıkan müzikleri modüle ederek kişilere kulaklık vasıtasıyla dinletiyoruz. Bu müzikle derse odaklanma, dikkati artırma, dil konuşumu ve gelişiminde fayda, çalışılan dersten verim almasını sağlıyoruz. Bununla beraber özgüveni artırır, sınav stresini azaltır, çalışılan dersten ve görevden verim almayı sağlar. Bu müziğin özelliği ise sağ kulağa eğiterek sol zihne ulaşmaktır amacı. Faydası da sol zihinde atıl kalmış noktaların çalışmasını sağlar. Böylelikle kişinin potansiyelini tamamen kullanmasını sağlar. Günde 30 dakika müzik dinletilerek uygulanan metotta 20 seans boyunca kişilere modülere edilmiş müzik dinletiliyor. Kişideki etkileri ise 6 ay sonra maksimum seviyede oluyor."

BERARD EĞİTİMİNDEN SONRA DİKKAT EKSİKLİĞİM ORTADAN KALKTI

Dikkat eksikliği yaşayan 8.Sınıf Öğrencisi Oğuz Orçun Güler, Berard eğitimi aldıktan sonra dikkat eksikliğinin ortadan kalktığını belirtti. Güler," Dikkat eksikliği hat safhadaydı. Sınava girdiğim zaman çok heyecanlanıyordum ve elim ayağım titriyordu. Berard eğitimi aldıktan sonra hiç heyecanlanmıyorum. Dikkat eksikliğim kalmadı. Sınavlarda hata yaptığım zaman geriye dönüp o hatayı hemen bulabiliyorum. Eskiden çok bildiğim ve emin olduğum soruları yanlış yapıyordum. Ama artık eğitim aldıktan sonra heyecanlanmadığım için yanlış yapmıyorum. Berard eğitiminden sonra dikkat eksikliğim ortadan kalktı. Heyecan hiç kalmadı.

29.01.2015 13:37:45