İl özel idaresi'nden kar seferberliği

Erzurum'da etkili olan yoğun kar yağışı 611 köy yolunu kapatırken İl Özel İdaresinin çalışmaları ile kısa sürede birçok köy yolu ulaşıma açıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da etkili olan yoğun kar yağışı 611 köy yolunu kapatırken İl Özel İdaresinin çalışmaları ile kısa sürede birçok köy yolu ulaşıma açıldı. İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Altınok “Artık karla mücadele daha kolay imkanlar sınırsız” diye konuştu.
Erzurum'da etkili olan yoğun kar yağışı 611 köy yolunu ulaşıma kapattı. Kapanan köy yolları ulaşıma açmak için seferber olan İl Özel İdare ekipleri birçok köy yolunu ulaşıma açmayı başardı. Erzurum’da ulaşıma kapanan 611 köy yolunu tekrar ulaşıma açmak için seferber olan İl Özel İdare ekipleri kısa sürede köylere ulaşmayı başardı.
İ
l Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, karın Erzurum'un süsü olduğunu ifade ederek karla mücadelede hiç bir sorunun olmadığını söyledi. Kapanan birçok köy yolunda çalışma başlatıldığını ifade eden Altınok karın hafiflediği noktalarda yollar başarılı bir şekilde ulaşıma açıldığını söyledi. Geçtiğimiz iki gün içerisinde 2012 yılının en etkili kar yağışının yaşandığını ifade eden Altınok şehir merkezinde kar kalınlığı 60 santimetreyi bulurken mezralara çıkıldığında kar kalınlığı 1 buçuk metrenin üzerine çıktığını söyledi. Yoğun kar yağışının çalışmaları yavaşlatmadığını ifade eden Altınok ulaşıma kapanan 611 köy yolu için anında çalışma başlattıklarını ve kısa süre içerisinde ulaşıma kapalı köylerin yarısına ulaştıklarını ifade etti. İl Özel İdare Genel Sekreteri Altınok, karın eskisi gibi çile olmaktan çıktığını söyleyerek, kış turizminin merkezi haline gelen Erzurum'a gelen turistlerin ve yapılacak etkinliklerin kar'a, Erzurumlu vatandaşların yatırımcıların ve esnafında kara ihtiyacı olduğunu belirtti. Altınok ulaşıma açılmayı bekleyen köy yollarında çalışmaların sürdüğünü hiçbir köylü vatandaş mağdur edilmeden kısa sürede yolların açılacağını dile getirdi. Açılmayı bekleyen 380 köy yolunun olduğunu dile getiren Altınok o köylere de iki gün içerisinde ulaşılacağını dile getirerek bir köy yolunun ancak en uzun süre 3 gün kapalı kalabileceğini ve hiç kimsenin mağdur olmasına izin verilmediğini kaydetti. 

03.02.2012 13:24:30