İl Özel İdaresi kolları sıvadı!..

Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, 2010 yılı yaz döneminde 740 kilometrelik köy yolunda asfalt çalışması yapacaklarını bildirdi.

Erzurum Ajans-Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, 2010 yılı yaz döneminde 740 kilometrelik köy yolunda asfalt çalışması yapacaklarını bildirdi.
Altınok, İl Özel İdaresi olarak 2010 yaz sezonunu yoğun bir şekilde geçireceklerini belirterek, asfalt, içme suyu, içme suyu ve tarımsal sulama ve kanalizasyon projeleri olmak üzere ciddi bir alt yapı çalışması içerisine gireceklerini kaydetti.
Mevcut 5 bin 400 kilometrelik ulaşım ağının tamamen asfalt ile kaplanması için yoğun çaba harcadıklarını ve belli bir periyodik çalışma ile en kısa sürede bütün köy yollarında asfalt ve stabilize çalışması yapacaklarını anlatan Genel Sekreter Altınok, KÖY-DES yatırımları ile birlikte bu dönemde yaklaşık 67 milyon TL’lik yatırım gerçekleştireceklerine dikkat çekti.
İl Özel İdaresi yatırımlarının yanı sıra eğitim, sağlık, tarım, kültür ve güvenlik alanlarında da toplam 135 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirileceğini dile getiren genel Sekreter Altınok, İl Özel idaresi olarak 200 milyon TL’lik yatırımın gerçekleştirilmesi için kurum olarak seferber olduklarını bildirdi.

,
“KIRSAL ALANDA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM STANDARTLARININ YÜKSELTİLMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ”
 
Altınok öte yandan Narman Araköy’de yaşanan su problemiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada ise Araköy’de içme suyu tesisi proje çalışmalarının 1992 yılından önce yapıldığını ancak cazibe ile köye isale edilebilecek bir memba bulunadığını belirterek, “Sondaj kuyusu açılarak 1992 yılında 30 metreküp biriktirme deposu, 100 metreküp Gömme Depo, 8 bin metre değişik çapta içme suyu borusu kullanılarak terfili olarak içme suyu tesisi yapılmıştır. 2010 yılı birim fiyatları ile maliyeti yaklaşık 250 bin TL’dir. Ancak vatandaşlar terfili sistemin elektrik maliyetini sebep göstererek sistemi kullanmak istememektedirler. Defalarca elektrik faturasının ödenmesi için çeşitli makamlara başvuruda bulunulmuştur. Köy elektrik maliyeti sebebiyle köye cazibeli akabilecek içme suyu getirilmesini talep etmiş bunun neticesinde yapılan arazi çalışmalarında böyle bir su kaynağı bulunamamıştır. Araköy köyü kanalizasyon şebekesi 2010 yılı yatırım programına alınmıştır.2010 yılı içinde ihalesi yapılarak köyün kanalizasyon şebekesi de tamamlanacaktır. İl Özel İdaresi bütçe imkanları ve KÖYDES ödenekleri nüfus ve coğrafi zorluk gibi kriterler dikkate alınarak kaynakların en verimli şekilde kullanılmasına azami dikkat gösterilmektedir. İmkanlar dahilinde kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesi için çalışılmaktadır” diye konuştu.

07.06.2010 00:02:00