Horasan'da huzur toplantısı!..

Kırıkkale Emniyet amirliğinden Erzurum Horasan İlçe Emniyet Müdürlüğüne tayin edilen Emniyet amiri Duraner Yay, Horasan'da göreve başladığı günden beri zaman zaman vatandaşlarla bir araya gelerek huzur ve güven toplantıları düzenliyor.

Erzurum Ajans-Kırıkkale Emniyet amirliğinden Erzurum Horasan İlçe Emniyet Müdürlüğüne tayin edilen Emniyet amiri Duraner Yay, Horasan’da göreve başladığı günden beri zaman zaman vatandaşlarla bir araya gelerek huzur ve güven toplantıları düzenliyor. Yay, ayrıca ilçede Toplum Destekli polislik faaliyetleri başlattı.

Horasan halkıyla bir araya gelen Emniyet amiri Duraner Yay, vatandaşlara polis vatandaş işbirliğini anlatarak asayiş sağlanması konusunda vatandaşlarında polise yardımcı olmasını istedi.

Yay, “Hayvanı olan vatandaşlarımız özellikle ahırı olanlar kendi hayvanlarını güvenliğini sağlayacak hırsızlığa karşı tedbirlerini alacak gerekirse ahır kısmına alarm ve kamera sistemi kurulacak. Sokaklarda ve anayollarda başıboş hayvanların bırakılmaması herkesin hayvanlarına sahip çıkması gerekiyor. İşyerlerinin güvenliği, kapı ve pencerelere korkuluk yaptırılması, alarm ve kamera sistemleri tavsiye ediyoruz. Şüpheli şahıs veya araçların mutlaka 155 telefonundan ihbar edilmesini istiyoruz. Özellikli esnaflarımızın sahte paraya karşı duyarlı bulunulması böyle bir olayla karşılanması 155 bilgi verilmesini istiyoruz Cep telefonundan kendisini polis veya asker olarak tanıtan şahıslara itibar edilmemesi böyle şahıslara kontör ve para gönderilmemesi böyle bir durumla karşılandığı zaman cumhuriyet savcılığına yada polis merkezine müracaat edilmesi gerekmektedir. Mahalle sakinlerinin çocuklarını kontrol altında bulundurması zararlı maddelere karşı (Bali, esrar veya tiner) duyarlı bulunulması gerekir” dedi.

Trafik kurallarına uyulması, anayollarda araçların uzun süre park etmemeleri gerektiğini ifade eden Yay, “İlköğretim okullarına giden çocuklarımızın yalnız başına okula gönderilmemesi, çocukların yabancı şahıslara karşı aile tarafından uyarılması, tüm okullarımızın çevrelerinde görülen şüpheli şahısların mutlaka 155 telefonundan ihbar edilmesini bekliyoruz. Umuma açık yerlerde sigara yasağına uyulması, Sigara satan esnafın sigaralarına muhafazasında daha duyarlı olmasını istiyoruz. İşyerlerimizde bulunan çelik kasaların muhafazasında daha duyarlı olunması, açıkta görülecek şekilde muhafaza edilmemesi gerekir. İşyerinde, evde, sokakta bulunulan her yerde olağan dışı veya şüpheli durumlar veya şahıslar ile ilgili mutlaka 155 telefonuna ihbar edilmelidir. Yanmayın sokak lambaları mutlaka TEDAŞ görevlilerine bildirilmeli, meydana gelen olaylarda Polise yardımcı olunması özellikle kavga olaylarında olayla ilgisi olanların tespit edilmesi hususunda yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Yay, mahalle sakinlerinin sorunlarını da kendi ağızlarından dinleyerek, var olan sorunlara polis, vatandan birlikteliği ile çözüm üretileceğini de belirtti.


02.10.2010 12:22:00