Hizmet İş'te sözleşme maratonu

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, sendikaları için 18 belediyeye sözleşme yetkisi verildiğini ve 12 belediyede toplu iş sözleşmelerinin başarı ile sonuçlandığını ifade etti.

Erzurumajans-Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, sendikaları için 18 belediyeye sözleşme yetkisi verildiğini ve 12 belediyede toplu iş sözleşmelerinin başarı ile sonuçlandığını ifade etti.

Aksakal, Oltu, Çat , Yavi, Uzundere, Aşkale, Kandilli, Alvar, Şenkaya, Şenyurt, Narman, Uzundere ve Yakutiye, belediyelerinde toplu iş sözleşmesinin sonuçlandığını anımsattı.
Toplu iş görüşmelerinde hoşgörülü ve başarılı bir süreç yaşandığını belirten Aksakal şunları kaydetti: ''İşçi kardeşlerimiz ve belediye başkanılarımızla görüşmelerimiz olumlu bitti. Pehlivanlı, İspir, Tekman, Madenköprü, Paşalı daki toplu iş sözleşme görüşmelerimizde en kısa zamanda sonuçlanacak. Ayrıca Büyükşehir, Köprüköy, Palandöken, Pazaryolu, Şekerli ve Tortum Belediyelerininde bu sene sonunda yetkilileri gelecek ve önümüzdeki yıl bu görüşmelerimize başlayacağız''

Sendikalarının yaklaşık bin üyesi olduğunu anımsatan Aksakal, taşeron işçilerinin önemli sorunları olduğunu bu işçiler için sendikalaşma yolunun açılması gerektiğini söyledi.
Aksakal, Erzurum'daki belediyelerde yaklaşık bin taşeron firma çalışanın istihdam edildiğini anımsattı.

Taşeron firma çalışanlarının çalışma şartlarının olumsuzluğuna değinen Aksakal şunları söyledi: "Son zamanlarda hükümetin taşeron işçilerle ilgili yaptığı açıklamaları olumlu bir adım olarak görüyoruz. Bu konuda somut çözümler üretileceğine inanıyoruz. Kamu kurumlarında taşeron firmalar aracılığıyla istihdam edilen işçilerin çalışma şartları iyileştirilmelidir. Sendika olarak bu sorunun çözümü noktasındaki kararlılığımız devam ediyor. Sorunun aşılması yönünde hassasiyet bekliyoruz." 

20.03.2013 16:27:56