Hayvan severlerden Diyanet'e çağrı!..

Her yıl Kurban Bayramı'nda kurbanlıklara yapılan kötü muamelenin bu bayram tekrarlanmamasını isteyen hayvanseverler, Diyanet İşleri Başkanlığı'na 'Hutbeyle çirkin görüntüleri önleyin' çağrısında bulundu.

Erzurum Ajans-Her yıl Kurban Bayramı'nda kurbanlıklara yapılan kötü muamelenin bu bayram tekrarlanmamasını isteyen hayvanseverler, Diyanet İşleri Başkanlığı'na 'Hutbeyle çirkin görüntüleri önleyin' çağrısında bulundu.

Merhamet ve rahmet dini olan İslam'ın, 'Hayvanlara eziyet ve işkence edilmemesi, onların korunması ve şefkatle muamele edilmesine' ilişkin hoşgörüsüne karşın her yıl Kurban Bayramı'nda hayvanlara yapılan ve adeta işkenceye dönüşen görüntüler yaşandığını belirten Doğayı ve Hayvanları Koruma gönüllüsü Semra Şimşek, yaşanan çirkin görüntülere son verilmesi gerektiğini söyledi.

Kurban olarak kesilen büyük ve küçükbaş hayvanların tek bacağından asılıp hareket etmemesi için dövüldüğünü, yollarda kovalanıp kaçmaması için bacağından bıçaklandığını kaydeden Şimşek, "Kurban keserken kendi kendini yaralayan acemi kişilerce kesilip acı içinde can çekişerek ölen hayvanlar, can havliyle kaçtığı için sopalarla dövülüp taşlanarak yakalanan hayvanlar gibi onlarca olay her yıl yaşanıyor. Bu İslamiyet'e ve insanlığa sığmayan ilkel bir davranış şeklidir. Bu insanlık dışı manzaraların bu yıl

yaşanıp toplumun ve gerçek Müslümanların vicdanlarını sızlatmaması için, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca ibadetin vahşete dönüşmemesi konusunda hazırlanacak bir hutbenin bayramın ilk günü tüm camilerde okutulmasını bekliyoruz" diye konuştu.


16.11.2010 00:40:00