Hayat kurtaranların nefes kesen tatbikatı

Erzurum'da Yakutiye Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında 3 Kümbetler alanında yaptığı kamulaştırma çalışmaları alanında AKUT ekipleri tarafından gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Erzurumajans-Erzurum'da Yakutiye Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında 3 Kümbetler alanında yaptığı kamulaştırma çalışmaları alanında AKUT ekipleri tarafından gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Erzurum'da Yakutiye Belediyesinin kentsel dönüşüm enkazı AKUT ekiplerinin tatbikat alanı oldu. Erzurum, Bingöl, Trabzon, Rize ve Giresun'dan gelen 15 bayan, 35 erkek olmak üzere 60 kişinin oluşturduğu AKUT ekipleri 3 Kümbetler mevkiinde bir tatbikat düzenledi. Gerçeği aratmayan tatbikatta senaryo gereği yıkılan bir binanın altında kalan 1 kişiyi kurtarmak için ekipler seferber oldu. Akut ekipleri yıkılan binanın altında kalan enkaza ulaşmak için ilk olarak sesli arama yaptılar. Daha sonra sesin geldiği yere doğru yönelen ekipler kendi aralarında görev dağılımı yaptıktan sonra enkaz altında kalan kişiyi kurtarmak için çalışmalara başladılar. Enkaz altında kalan kişiyi kurtararak hemen sedye yardımı bile ambulansa götüren ekipler tatbikatı başarılı bir şekilde tamamladılar.

AKUT eğitim bölüm sorumlusu Recep Şalcı, AKUT ekibi olarak belirli bir seviyede eğitim yapmak zorunluluğu olduğu söyledi. Şalcı, "AKUT ekibi olarak olası bir depreme karşı oluşabilecek tehlikeler sonucunda ekibimize yeni katılan arkadaşlarımıza enkaz ortamında eğitim vermekteyiz. Eğitimimiz iki aşamada gerçekleşmektedir. Birinci aşamada bize yeni katılan arkadaşlarımıza kırma ve delme işlemlerini öğrettikten sonra çökmüş bir binada kurtarma teknikleri ve beton üzerinde çalışma yapıyoruz. Şuan eğitim seviyemiz devam ediyor ve enkaz üzerindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yaptığımız çalışmalardaki amacımız iyi bir seviyeye gelmek ve olası bir depremde vatandaşımızın imdadına yetişmektir." Dedi. 

13.04.2013 16:19:21