HAS Partili Aslan Erzurum'da konuştu!..

HAS PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Kazım ASLAN, Erzurum İl Başkanlığını ziyaretinde gündemdeki konuları değerlendirirken Kars'taki "ucube heykel" hakkında Başbakan' a yüklendi.

Erzurum Ajans- Kars'taki İnsanlık Anıtı tartışmalarına HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Kazım Arslan da katıldı. Arslan, "Kars'taki anıt ucube de Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yaptığı demir yığını, ucube değil mi?" dedi?
12 Haziran'daki genel seçimler öncesi parti çalışması için Erzurum'a gelen HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Kazım Arslan, il başkanlığını ziyaret etti. Burada partilileriyle biraraya gelen HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Arslan, gündemdeki konuları değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'taki İnsanlık Anıtı heykeliyle ilgili 'Ucubeyi yıkın' söyleminin ülkede yeni bir gerilim konusu oluşturduğunu iddia eden Arslan, "Bir tarafta heykeli sevenler, diğer tarafta heykele karşı olanlar oluşturularak bir ucube tartışması başlatıldı. Ama hiç kimse 'Ucube dediğiniz heykeli, senin belediye başkanın dikmedi mi' sorusunu Başbakan'a sormadı. Eğer böyle sorulsaydı, tartışma düzgün bir zeminde yapılmış olacaktı. Sadece 'heykeli yıktırmayız' dediler ve tartışma yanlış bir zemine kaydı. Bize göre sorulması gereken şuydu. Bu heykeli yapan senin belediyendi. Niye yaptırdın? Senin belediyelerin hala şehirlerin merkezlerinde, rant için imarı katlederek olmadık yerlerde olmadık ruhsatlar verip binalar dikiyor. Örneğin Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nin yanı başındaki bir alışveriş merkezinin karşısında bir demir yığını var. Eskişehir yolunu, dört şeritten iki şerite düşüren bir ucube var, orada. AK Partili Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından yapılmıştır. Buradan söylüyorum. Kars'taki 1 milyon liralık heykelle uğraşacağına, milletin 70 milyon dolarına mal olan bu ucubeyle uğraş" diye konuştu.


24.03.2011 00:51:00