Gül'ün hocasından Korkut'a övgü

Emekli milletvekili ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de hocası olan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Erzurum’a övgüler yağdırdı.

Erzurum Ajans-Emekli milletvekili ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de hocası olan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Erzurum’a övgüler yağdırdı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’u makamında ziyaret eden Prof. Yalçıntaş, “Birkaç sene önce geldiğimde ortalık toz toprak çok kötüydü. Özellikle merkezde büyük değişim gördüm. Yep yeni bir şehir kurulmuş. Başkan Korkut’u tebrik ediyorum” dedi.
Türk Dünyası Şöleni için Erzurum’a gelen Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a övgüler yağdırdı. Emekli milletvekili ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İstanbul Üniversitesinden hocası olan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Ali Korkut’un mimar olmasının değişime yansıdığını söyledi. Prof. Yalçıntaş, belediye hizmet binasının da bir mimar titizliğini yansıttığına işaret ederek “Yep yeni bir şehir. İlk geldiğimizde, toz toprak içerisinde. Söyleyemiyorduk. Sevdiğimiz yer olduğu için. Bizim Murat gelmiş, methedince yok canım dedim. Yep yeni bir şehir buldum. Büyük hamleler olmuş. Tabii kış olimpiyatları etki yapmış. Allah razı olsun sizlerden. Büyük şeyler yapmışsınız. Kış olimpiyatlarıyla ilgili büyük otellerin yatırımı olacak galiba. Ama merkezde böyle bir otele ihtiyaç var. Şehir merkezi gelişmeye oldukça müsait. Kongre vesair merkez olabilir. Tarihi eserlerin böylesine cömert mirası içerisinde çok güzel şeyler olur. Şehir merkezine otel inşallah size nasip olur. Yapılırsa büyük ihtiyacı karşılar” şeklinde konuştu.
Ali Korkut, övgülere teşekkür ederken, övünmek için erken olduğunu belirtti. Korkut, daha yapılacak çok iş olduğunu, bunlar tamamlanınca övgüyü asıl o zaman hak edeceklerini ifade ederek “Üç Kümbetler Çevresiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. 150 dönüm büyüklüğünde bir alanı açarak burada büyük bir meydan içerisinde butik oteller, fuar ve kongre merkezi, üretim atölyeleri oluşturacağız. Tarihi eserlerin çevresinde bulunan metruk ve eski yapıyı alandan uzaklaştırarak tarihi eserlerin insanla buluşmasını sağlayıp, kültür turizminin gelişimini hedefliyoruz. Bu bağlamda yapılacak çok işler var, alınacak çok mesafe var. Türk şöleninin yapıldığı tarihi Yakutiye Medresesini çevreleyen meydan, ağaçlarla örüntü halindeydi. Çalışma yaparak alanı meydana dönüştürdük ve Erzurum’a bir şehir meydanı kazandırdık. Paramız ve gücümüz olduğu sürece bu hizmetleri yapacağız” dedi.
Öte yandan Ali Korkut, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’a Hace Muhammed Lutfi Hazretlerinin (Alvarlı Efe Hz) “Hulâsatü’l-Hakâyık ve Mektûbât-ı Hâce Muhammed Lutfî” isimli eserini hediye etti. Yalçıntaş, eser için teşekkür ederken, belediyelerin kültüre önem vermesinin bir şans olduğunu söyledi.

18.05.2012 19:30:11