Gönüllü engel tanımaz

Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Topluğu 23 Nisan Dünya Çocuk Bayramı’nda engelli çocukları unutmadı.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Topluğu 23 Nisan Dünya Çocuk Bayramı’nda engelli çocukları unutmadı. Daha önceleri de özel eğitime muhtaç engelli çocuklar için birçok faaliyete imza atan Eğitim Gönüllüleri topluluğu, engelli çocuklar için müzik, tiyatro ve el sanatları faaliyetleri düzenlemişti.
’Gönüllü Engel Tanımaz’ sloganıyla yola çıkan Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Eğitim Gönüllüleri Topluluğu, 23 Nisan Dünya Çocuk Bayramında da Erzurum Paylaşım Özel Eğitim Okulu öğrencilerini yalnız bırakmadı. Palandöken Gençlik Merkezi Konferans salonundan organize edilen çocuk bayramı gecesinde, tiyatro gösterisi ve koro konseri düzenlendi.
Eğitim Gönüllüleri Topluluğu ve engelli çocukların birlikte yer aldığı tiyatro gösterisi veliler ve diğer katılımcıların beğenisini topladı. Engelli çocuklarını sahnede şarkı söylerken ve tiyatro sahnesinde oynarken gören aileler çocuklarının mutluluklarına ortak olurken, Eğitim Gönüllüleri Topluluğunun bu faaliyetinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Engelli çocukların dönem içinde yaptıkları el sanatları ürünleri de programdan sonra sergilendi. Ailelerin ve katılımcıların çok yoğun ilgi gösterdiği sergi, misafirleri hayrete düşürdü. Engelli çocuklarının elinden çıkan birbirinden güzel eserleri gören ailelerin mutlulukları gözlerden kaçmadı.

24.04.2012 13:15:22