Genel Koordinatör Bekir Korkmaz iddialı

Mersin’de 2013’te yapılacak 17. Akdeniz Oyunları’nın Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Dil ve Edebiyat Derneği’nin daveti üzerine dernek üyelerine, oyunlarla ilgili çalışmaları anlattı.

Erzurumajans-Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, hazırlıklarda organizasyonel anlamda herhangi bir problem olmadığını, tüm tesislerin oyunlara yetişeceğini belirterek, oyunların vaktinde hem de Erzurum ve Trabzon’dan daha başarılı bir şekilde icra edileceğini söyledi.

Mersin’de 2013’te yapılacak 17. Akdeniz Oyunları’nın Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Dil ve Edebiyat Derneği’nin daveti üzerine dernek üyelerine, oyunlarla ilgili çalışmaları anlattı. Mersin Kent Müzesi’nde düzenlenen etkinliğe Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Aşkın Günay ve dernek üyeleri katıldı. Etkinlikte konuşan Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Mustafa Erim, Mersin’in Akdeniz Oyunları ile ilgili çok büyük beklentiye girdiğini kaydetti. Bu beklentilerin bir kısmını bu şehirde insanların beklentilerini yerine getiremeyenlerin hedef saptırması olarak gördüğünü ifade eden Erim, “Yani yerel yöneticiler de dahil bu şehre yeteri kadar hizmet veremeyenler, Akdeniz Oyunları’nı bir kurtarıcı olarak gördüler. Peki, Akdeniz oyunlarından beklentimiz gerçekleşecek mi? Ben şu anda yapılan tesislerle bunun gerçekleştiğini düşünüyorum. Mersinlilere düşen iki şey var; tesislerin oyunlardan sonra nasıl kullanılacağına kafa yormak ve Akdeniz Oyunları ile şehri bütünleştirmek” dedi.

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ise 1 Kasım 2012 itibariyle 3. koordinatör olarak göreve başladığını, ne tesisler ne de organizasyon bakımından herhangi bir problem gördüğünü vurguladı. Kendisinden önceki Genel Koordinatör Taha Aksoy ve ekibinin, geçen 1 yıllık sürede organizasyona büyük bir özveriyle hazırlandıklarını dile getiren Korkmaz, “Geldiğimde gördüğümün özeti şudur; Genel Koordinatörlük çatısı altında kurulan bütün direktörlükler, yardımcılıklar ve komiteler 7 ay sonra ne yapacaklarını biliyorlar. Yemek organizasyonundan transport ağına kadar her şey çok iyi hazırlanmış. Bir takım operasyonel anlamda tedbirler almak gerekebilir mi, bu zamana kalmış bir şey. Gömleğinizi giydiğinizde ilk düğmeyi doğru iliklerseniz arkası doğru gelir. Şu ana değin burada elde bir master plan bulunmamasına rağmen, organizasyonel anlamda herhangi bir problem yok. Her şey yerli yerinde ve vaktinde gidiyor. Bana deseler ki 7 ay var, her şey sıfırdan kurulabilir mi şu an? Evet, her şey sıfırdan kurulabilir. Buna rahatlıkla gücümüz, hayallerimiz yeter. Çünkü Türkiye’nin bu anlamda çok büyük bir mirası var. Türkiye bir olimpiyat bile yapabilir” diye konuştu.

“AÇILIŞ SEREMONİSİ MERSİN STADYUMUNDA OLACAK”

Kentteki algının tersine Akdeniz Oyunları’nın kesinlikle geç kalmayacağını, vaktinde hem de Erzurum ve Trabzon’dan daha başarılı bir şekilde icra edileceğini savunan Korkmaz, tesislerin tamamının da oyunlardan önce biteceği bilgisini verdi. Yapımı devam eden 25 bin kişilik stadyum konusundaki tereddütlere de Erzurum’u örnek göstererek yanıt veren Korkmaz, “Bütün organizasyonların yüzü olan açılış seremonisi Mersin Stadyumu’nda olacak. Öyle de olsa olacak böyle de olsa olacak. Tıpkı Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları’nda Erzurum’a karın yağmamasına rağmen, dağdan taştan topladığımız karları pistlere yaymamız gibi bir şey olacak” ifadelerini kullandı.
Bugüne kadar oyunlarda en çok madalya kazanan ülkenin İtalya olduğunu da bildiren Korkmaz, Türkiye’nin bu sıralamada 5. durumda bulunduğunu kaydetti. Avrupa’da yaşanan ekonomik krizin sporcu katılımını düşürebileceği yönündeki endişelere de açıklık getiren Korkmaz, Erzurum’da aldıkları halde Mersin’de misafirler için bir katılım bedeli almayacaklarını, bundan dolayı da sporcu katılımının düşmeyeceğini söyledi. Oyunlara 3 bin 500’ü sporcu olmak üzere 5 bin 300 civarında misafir beklediklerini aktaran Korkmaz, şunları söyledi:

“Bu tür organizasyonların 3-4 nirengi noktası vardır. Organizasyon başarısı gönüllü yönetimiyle ölçülür. Gönüllü yönetimi ne kadar etkin olursa organizasyonun yönetimi de o kadar başarılı olur, birincisi bu. İkincisi, açılış töreninin çok muhteşem olmasına özellikle dikkat edilir. Açılış töreninin muhteşem olması için büyük gayret sarf ediyoruz. Gelecek misafirlerin transferleri için çok etkili ve saat gibi bir sistem kurduk. Buna yürekten eminim. Açılış töreninde göreceğiniz manzaralarda birbirinize bakıp ‘Burası Mersin mi?’ diyeceksiniz.”

“180 MİLYONLUK BÜTÇENİN YARISI MERSİN’DEN KARŞILANACAK HİZMETLERDE KULLANILACAK”


Organizasyonda 180 milyon liraya yakın bir bütçe kullanacaklarını kaydeden Korkmaz, “Hiç kuşkusuz bu organizasyon bütçesinin yarıya yakın kısmı Mersin’den karşılanacak hizmetlerde kullanılacak. Bu kaçınılmaz ve böyle olacak, bunu da zaten göreceksiniz. İnsanlar haklı olarak bu bütçenin ne kadarının Mersin’e harcandığını soracaklar. Çünkü kendi kentlerinde bu organizasyon oluyor. İster ki, bu işin yaratılan katma değeri bu kentte kalsın. Doğrusu da budur. Bu konuda bir cetvel tutuyoruz” şeklinde konuştu.
Oyunlardan sonra tesislerin bu kentte kalacağına vurgu yapan Korkmaz, tesislerin aktif tutulması konusunda öncelikle yükün Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne düştüğünü, ona en büyük desteği de belediyelerin vermesi gerektiğini ifade etti. Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Mersin’deki sivil toplum kuruluşlarının, il müdürlüğü, belediyeler ve vilayetin destekleriyle elbirliğiyle bu işi geleceğe taşıyabilmesi mümkün. Mersin’in potansiyeli de buna çok müsait. Gerçekten Mersin bir dünya şehri, geleceğin bir İzmir’i olabilir. Mersin, bu oyunların mirasını güzel bir şekilde idare edebilir, elbirliği ve barış içinde sürdürebilirse bu şehri çok güzel bir sportif gelecek bekliyor. Biz bu oyunları layıkıyla yapacağız, siz de bize candan yürekten desteklerinizi vereceksiniz. Her şey çok güzel olacak. Üç kıta tek ruh daha iyi bir Mersin’i inşa etmek için el ele yürüyelim.” 

14.11.2012 11:15:02