Gazeteci Ağırel, Erzurum Büyükşehir Belediyesini yazdı: Kanunsuzluk kanun olmuş!

Gazeteci Murat Ağırel, Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Sayıştay raporlarına yansıyan usulsüzlüklerini kaleme aldı. İşte detaylar

"Milletin sırtından doyan doyana"

 

Sayıştay müfettişlerinin Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile ilgili hazırladığı denetim raporları gündem olmaya devam ediyor. 

 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Murat Ağırel, 2022 yılı Sayıştay raporundaki çarpıcı tespitleri kaleme aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin giderleri arasındaki en büyük kalemlerden birinin faiz fideri olduğunu vurgulayan Ağırel, "Hani AKP iktidarının her konuşmasında savaş ilan ettiği faiz. Peki, Erzurum Belediyesi’nin faiz gideri ne kadar? Tam 180 milyon TL! Bakın belediye için bu rakam çok büyük rakam. Neden altını çiziyorum. Belediyenin tüm çalışan personeli için yaptığı harcama tutarı 107 milyon TL. Ancak ödediği faiz 180 milyon Türk Lirası. Personel giderinin yüzde 75 fazlası faiz olarak ödeniyor" dedi.  

 

Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketlerin yönetim kurulu üyeliklerinde yöneticilik sıfatına haiz olmayan memurların görevlendirildiğinin anlaşıldığını kaydeden gazeteci Ağırel, "Böylece huzur hakkı ücreti alması hukuken mümkün olmayan bu kimselerin her ay düzenli olarak söz konusu şirketlerden huzur hakkı ücreti aldığı tespit edilmiş.

Dedim ya...

Kanunsuzluk kanun olmuş.

Milletin sırtından doyan doyana" diye yazdı. Haber: Onur Sağsöz

 

YAZININ TAMAMI GÖRSELE TIKLAYIN!

 

 


09.03.2024 16:18:18