Gaspçıyı, sürmeli gözü yakalattı

Erzurum'da yolunu kestiği 17 yaşındaki F.Ç.'den bıçak tehdidi ile önce sigara isteyen, daha sonra, cep telefonu ve üzerindeki 52.5 lirayı gasp eden 13 yaşındaki B.T.'yi sürmeli gözlü olması yakalattı.

Erzurumajans-Erzurum'da yolunu kestiği 17 yaşındaki F.Ç.'den bıçak tehdidi ile önce sigara isteyen, daha sonra, cep telefonu ve üzerindeki 52.5 lirayı gasp eden 13 yaşındaki B.T.'yi sürmeli gözlü olması yakalattı. Sanık hakkında 'silahlı yağma' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

Olay, geçen 15 Şubat günü merkez Yakutiye ilçesindeki Caferiye Camisi yakınlarında meydana geldi. B.T., yolunu kestiği kendisinden yaşça büyük F.Ç.'den sigara istedi. F.Ç.'nin sigara bulundurmadığını belirtmesi üzerine cebindeki bıçağı çıkaran B.T., iddiaya göre F.Ç.'nin cep telefonu ve 52.5 lirasını alarak kaçtı. Polise başvuran F.Ç., sarı montlu, gözleri sürmeli olan ve boynunda muska şeklinde kolyede 'B' yazılı bulunan çocuğu tarif etti. Daha önce de sabıkası olan B.T.'nin fotoğraflarına bakan F.Ç.'nin "Evet bu" demesinin ardından polis, gözleri sürmeli ve boynunda kolyesi bulunan gaspçıyı kısa sürede yakaladı. İlk sorgusundan sonra serbest bırakılan B.T. hakkında Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi sıfatıyla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.  Davada B.T. için 'silahlı yağma' suçundan 5 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya mağdur F.Ç. katılmazken, B.T. hazır bulundu. F.Ç.'nin yalan söylediğini iddia eden B.T., "F.Ç.'yi tanırım, bizim uzaktan arkadaşımızdır. Bu aralar yine birkaç kişiye dosya açtırmış. Aramızda daha önce kavga vardı. Bu çocuk iyi değil. Her zaman arkadaşlarımız ile kavga ediyor. Suçlamayı kabul etmiyorum" diye konuştu. 

Mahkeme, B.T. hakkında sosyal inceleme raporu hazırlanması, mağdur F.Ç.'nin ifadesinin alınması için Eylül ayına ertelendi.

Hümeyra Pardeli/DHA

31.05.2016 14:19:32