Galatasaray'ı Hamit yaktı!

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun Bursaspor karşısında cezalı Selçuk İnan'ın yerine göbekte oynatmayı planladığı Hamit Altıntop, son anda sakatlanıp kadrodan çıkarılınca, sarı kırmızılı takımın bütün oyun kurgusu alt üst oldu.

Erzurumajans-Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun Bursaspor karşısında cezalı Selçuk İnan'ın yerine göbekte oynatmayı planladığı Hamit Altıntop, son anda sakatlanıp kadrodan çıkarılınca, sarı kırmızılı takımın bütün oyun kurgusu alt üst oldu ve sonuçta 2 puan kaybedildi.

Bursaspor ile sahasında 2-2 berabere kalarak zirve yarışında ağır bir yara alan Galatasaray'da, skordan çok takımın kötü futbolu konuşuluyor.

Sarı kırmızılı takımın özellikle savunmada anormal derecede açıklar vermesi, futbol gündeminin en çok tartışılan konularından biri oldu. Galatasaray'ın zaaflarını iyi değerlendiren Bursaspor, özellikle Bakambu ile çok sayıda gol fırsatını değerlendiremedi.

Peki Galatasaray neden bu kadar kötüydü? Defansta bu kadar açık vermesinin ve orta alanda oyun kuramamasının sebepleri neydi?

Bu soruların cevabı sadece bir futbolcuda saklı. O isim; Hamit Altıntop...

"Nasıl mı?" İşte cevabı...



Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Bursaspor karşısında Hamit'i ilk 11'de oynatmayı planlıyordu. Ancak tecrübeli futbolcu cumartesi günü sakatlanınca, karşılaşmaya 24 saat kala maç kadrosundan çıkarıldı. Hamit Altıntop oynamayınca da tıpkı domino etkisi bütün planlar alt üst oldu. Bunları kısaca sıralayacak olursak;

1-) Hamit normalde Selçuk İnan'ın yerine orta göbekte oynayacaktı; o olmayınca Emre Çolak sol kanattan ortaya çekildi.

2-) Telles, Emre Çolak'ın yerine sol kanada; Hakan Balta da sol beke çekildi.

3-) Böyle olunca defans göbeğinde 'Hakan-Chedjou' ikilisinin yerine 'Koray Günter-Chedoju ikilisi oynadı. Ki, bu oyuncular ilk kez yan yana görev yapmış oldu.

4-) Bütün bunların üzerine Sabri Sarıoğlu ilk yarıda sakatlanıp oyundan çıkınca, Sinan Gümüş oyuna girdi ve sağ beke Koray Günter geçti.

5-) Böylelikle stoper kurgusu yine değişti ve Hakan-Chedjou ikilisine dönüldü. Telles de sol açıktan sol beke çekildi. Sinan Gümüş sağ açıkta oynadı ama etkili olamadı.
Kısaca Hamit Altıntop'un sakatlığı G.Saray'da domino etkisi yarattı. (Hürriyet)

02.02.2015 23:28:53