Flaş... Erzurum'da zincirleme tecavüz

Erzurum'da ikisi esnaf, üç öğrenci Üniversiteli A.K.'ya tecavüz iddiası ile çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'zincirleme cinsel saldırı' suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevine kondu.

Erzurum Ajans-Cem Bakıcı'nın haberi-ERZURUM'da Üniversiteli A.K.'yı bekar evine götüren ikisi esnaf üç öğrenci önce alkol aldı, sonra üniversite öğrenci A.K.'ye tecavüz ettiler.  A.K.'nin polise başvurması üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği tarafından başlatılan soruşturma üzerine Ad.K., T.O., K.Ç., A.İ.  ve Y.Y. gözaltına alındı. İki gün süren ek gözaltı süresi sonrası Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan 5 kişi zincirleme cinsel saldırı suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevine kondu.
Tecavüz olayı iddiaya göre şöyle gelişti; Atatürk Üniversitesi'nde  öğrenimini sürdüren ikinci sınıf öğrencisi A.K. (24) okul çıkışı arkadaşları ile  buluştu.  A.K., buluştuğu arkadaşları ile  otomobille  havaalanı yoluna giderek alkol aldı.  Daha sonra,  uzun zamandır görüştüğü erkek arkadaşı Ad.K.'nin Evrenpaşa mahallesindeki bekar evine giden A.K., T.O.,K.Ç.,A.İ. ve Y.Y. evde alkol almaya devam etti!...

ALKOLÜN ETKİSİ İLE DİRENEMEDİM, ŞİKÂYETÇİYİM

Gece yarısına kadar devam eden alkol aleminden sonra, A.K.'ye  erkek arkadaşları Ad.K., T.O.,K.Ç.,A.İ. ve Y.Y. tecavüz etti. Sabah uyandığında  evde kaldığı  herkes  tarafından tecavüze uğradığını  anlayan ve gözyaşı dökerek polise sığınan A.K., "Arkadaşlarımla birlikte alkol aldık, alkolün etkisi ile direnemedim, bana defalarca tecavüz ettiler. Şikayetçiyim..." dedi.

ZORLA YAPMADIK, GÖNÜL RIZASIYLA İLİŞKİYE GİRDİK

A.K.'nin  şikayeti üzerine gözaltına alınarak Ahlak Büro Amirliği'nde sorguları tamamlanan ikisi esnaf 5 kişi Cumhuriyet Savcısı'nın tutuklama talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine çıkarıldı. Tecavüz zanlıları, A.K., T.O., K.Ç., A.İ. ve Y.Y.,  çıkarıldıkları   mahkemede haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Tutuklanan sanıklardan T.O., " Bizi tecavüzle suçlayan A.K., benim sürekli görüştüğüm arkadaşımdır.  O günde  birlikte toplandık,  alkol aldık. Ben defalarca A.K.'yi uyardım;  'sek içme çarpar' dedim. Yurt saati geç olduğu için arkadaşımız Ad.K,'nın bekar evine gittik. Burada eğlendik. Kız arkadaşımıza baskı ve tehditle saldırmadık. İlişkiye gönül rızasıyla girdik. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan Ad.K., T.O.,K.Ç., A.İ.  ve  Y.Y. TCK'nın 102-2 maddesi kapsamında 'kişinin ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde zincirleme şekilde cinsel saldırı'suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevine kondu.(Palandöken)

03.07.2012 00:15:25