Flaş... Erzurum Barosu'nda istifa depremi

Erzurum Barosu, bugün sabah istifa depremiyle sarsıldı. Yönetim kurulu üyesi 9 avukat, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu'na baş kaldırıp, görevlerinden istifa etti.

Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum Barosu, bugün sabah istifa depremiyle sarsıldı. Yönetim kurulu üyesi 9 avukat, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu'na baş kaldırıp, görevlerinden istifa etti. Yöneticiler, istifalarına gerekçe olarak da Baro Başkanı Terzioğlu'nun "hukuka aykırı icraat yapması"nı gösterdi. İstifaları "geç kalmış bir tavır" olarak yorumlayan Terzioğlu, "Erzurum Barosu hiçbir siyasi ve felsefi düşüncenin ne ön ne arka bahçesidir" dedi.


Erzurum Barosu'nda görev yapan 9 yönetim kurulu üyesi, bugün görevlerinden istifa etti. Baro Başkanı Faruk Terzioğlu'nun hukuka aykırı bir yönetim anlayışına sahip olduğu iddiasıyla görevlerinden istifa eden yönetim kurulu üyelerinin istifaları jet hızıyla kabul edildi.


Erzurum Barosu'nun saygınlığının ve itibarının pekiştiği bir dönemde istifaların gelmesini "çok manidar" bulduğunu ifade eden Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, "geç kalmış bir tavır" olarak yorumladığı istifalarla ilgili şunları söyledi:

"Seçimden sonra da bizim karşımızda olan arkadaşlarımızdı. İstifa için bugünü uygun görmüşler. Baro'nun itibarının pekiştiği bir dönemde istifa etmeleri çok manidar. Hepsi de hukuka aykırı icraat yaptığım iddiasındalar. Erzurum Barosu hiçbir siyasi ve felsefi düşüncenin ne ön ne arka bahçesidir. Kimsenin de ne yanındadır ne de karşısındadır. Biz hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler ile insan haklarının yanındayız. Böyle başladık, böyle de devam edeceğiz. Erzurum Barosunda değişen hiçbir şey yok. Tavır değişikliğine yol açmayacak. Sayın başbakan'ın ifade ettiği gibi durmak yok yola devam..." 


Baro Başkanı Terzioğlu, istifaların ardından yedek üyelerin asil üyeliğe alınacağını belirterek, "Bizi hiçbir şekilde etkilemeyecek. Yolumuza devam ediyoruz" dedi.


08.11.2013 13:59:16