Flaş... AK Parti'nin yeni il başkanı açıklandı...

Günlerdir Murat Kılıç'tan boşalan İl Başkanlığı koltuğuna kim oturacak sorusuna aranan cevap belli oldu.

Erzurumajans-(Ankara)-Günlerdir Murat Kılıç'tan boşalan İl Başkanlığı koltuğuna kim oturacak sorusuna aranan cevap belli oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum AK Parti İl Başkanlığı'na Fatih Yeşilyurt'u atadı. Başbakan Erdoğan ile görüştükten sonra mazbatasına alan Fatih Yeşilyurt resmen AK Parti İl Başkanı oldu...

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun İl başkanlığı için 12 isimle yaptığı mülakatın ardından Fatih Yeşilyurt, Hakan Karadabağ, İbrahim Küçükoğlu ile Teoman Kümbet, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere AK Parti Genel Merkezi'ne çağrıldı.

Görüşme sonucunda il başkanlığına Fatih Yeşyilyurt'un atandığı açıklandı. Yeşilyurt, mazbatasını aldı ve resmen il başkanı oldu.

RECEP AKDAĞ AĞIRLIĞINI KOYDU

Dün öğleden sonra AK Parti Genel Merkezi'nde müthiş bir hareketlilik yaşandı. Ankara'ya çağrılan 4 isimden ilk andan itibaren  İbrahim Küçükoğlu ismi ön plana çıktı. Ancak Küçükoğlu'nun adının öne çıkmasıyla birlikte devreye Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ girdi. Fatih Yeşilyurt'u desteklediği açıkca bilinen Akdağ, il başkanı olarak atanması için de mücadele etti. Bu gelişmenin ardından akşam saatlerinde ibre yeniden Fatih Yeşilyurt'a döndü. 

Sonuç olarak, Fetullah Gülen cemaatine yakın olduğu gerekçesiyle 17 Aralık sürecinden itibaren tartışılan  Murat Kılıç'ın yerine Erzurum'da herkesin 'Menzilci' olarak bildiği Recep Akdağ'ın desteği ile  Fatih Yeşilyurt, AK Parti'nin yeni il başkanı oldu. 

18.06.2014 23:49:07