Eski Erzurum Valisi Urfa'yı karıştırdı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için görevinden istifa etti.

Erzurumajans-Bir dönem Erzurum'da da Valilik yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için görevinden istifa etti.

Güvenç'in adaylık için söz aldığı iddia edilirken, Eşref Fakıbaba'nın bir kez daha aday gösterilmeyeceği iddiası şehirde büyük yankı buldu. 500 kadar kişi, Topçu Meydanı'nda Vali Güvenç'in adaylığını protesto etti.

Dün aniden kentten ayrılan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İstanbul'a gitti. Şuan İstanbul'da bulunan Celalettin Güvenç'in Başbakan Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanlarını açıklayacağı Salı günü Ankara'ya gideceği öğrenildi.

URFALILAR'DAN CEKETLİ PROTESTO



Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yerli aday istediklerini ifade etmek isteyen yaklaşık 500 kişi ceketlerini havaya atarak durumu protesto etti.

Topçu Meydanı'nda toplanan vatandaşlar sloganlar eşliğinde eski Valilik binasına doğru yürüyüşe geçti. Burada sloganlar atan vatandaşlar, 'Yabacı adaya hayır, Urfalıya kulak ver, yerli aday istiyoruz, Urfalı olsun çamurdan olsun, Urfa'nın başına Urfalı geçsin' şeklinde sloganlar attı.

Hemen ardından belediye önüne gelen vatandaşlar, üzerlerindeki ceketleri havaya atarak, Fakıbaba'nın yeniden aday gösterilmesini istedi. Vatandaşlar, eylemlerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

30.11.2013 16:01:18