Eşit imkanlarda buluşturmayı hedefliyorlar

Eşit-İm ekibi proje kapsamında kısa zamanda 10 ile ulaşarak 3 bin gönüllü ve 500 ekip üyesi ile çocukların gizli kalmış potansiyellerini ortaya çıkartıyor.

Erzurumajans-Türkiye'de bulunan dezavantajlı ve avantajlı okullarda okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencilerini eşit imkanlarda buluşturmayı hedefleyen Eşit-İm ekibi proje kapsamında kısa zamanda 10 ile ulaşarak 3 bin gönüllü ve 500 ekip üyesi ile çocukların gizli kalmış potansiyellerini ortaya çıkartıyor. Hedefinin büyük bir vakıf kurmak olduğunu söyleyen proje kurucusu Esra Karaduman, "Hedefim çocukların tek bir alanda değil de bütün alanlarda kendisini geliştirip lise ve üniversiteye güzel bir şekilde ilerlemelerini sağlamak. Gaziantep'te büyük bir farkındalık yaratmak istiyorum" dedi.

PROJEMİZLE 45 İLE ULAŞTIK

Projeyi geçen sene üniversite öğrencisiyken TÜBİTAK projesi olarak başlattığını söyleyen Esra Karaduman, "Geçen sene üniversite öğrencisiyken Genç Tema Başkanlığı yaptım bu nedenle güzel diyaloglarım vardı. Her ilde birer tane üniversite arkadaşım olduğu için işbirliği halinde Türkiye genelinde duyurma projesi yaptık ve bu sayede 3 bin gönüllüye ulaştık. Bizim grubumuz içerisinde 10 kategoriyle ilgilenen arkadaşlarımız bulunuyor. Eğer güzel bir alt yapı kurabilirsek 50 bin gönüllüye ulaşacağımızı düşünüyorum. Geçen sene 45 ile ulaştık. Bunun da dezavantajları oldu. 15 Temmuz zamanı çok riskli bir döneme gelmiştik o nedenle projeyi kapattık. Gerekli düzenlemeler yaptıktan sonra projemizi tekrar hayata geçirdik. 18 Eylül 2017'de projeyi tekrar başlattım" şeklinde konuştu.

10 İL PROJEMİZİN İÇERİSİNDE

Üniversite öğrencilerini merkeze alan bir proje olduğunun altını çizen Karaduman, "Üniversite öğrencilerinin dinamik yapısıyla illerdeki il temsilcileri birlikte avantajlı ve dezavantajlı okullarda okuyan öğrencilerimizin eşit imkanlarında buluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Her bölge kendi ilinde tampon oluşturuyor. Yavaş yavaş yayılmaya başladık, 10 il projemizin içerisinde. Şu an Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Eskişehir, Nevşehir, Kastamonu, İstanbul, Adana, Manisa, Bayburt illerinde ekip arkadaşlarımız var" ifadelerine yer verdi.

SOSYOKÜLTÜREL FAALİYETLERİNE KATKI SAĞLIYORUZ

"Gaziantep'te TEGEV'in destekleriyle Oğuzeli'ndeki iki köy okulumuzdaki 60 öğrenciye programlama ve robotik eğitimi verdik." diyen Esra Karaduman; "Hiç bilgisayara dokunmamış çocuklarımız o gün robotik ve programlama etkinliğinde inanılmaz eğlendiler. Bir okula gidip 3 boyutlu yazıcıyı tanıttık ve oradan bir baskı almalarını sağladık. Bu etkinliklerle çocukların sosyokültürel faaliyetlerine katkı sağlamak ve baştan aşağı gelişimini sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

'ÇOCUKLAR İÇİN SOKAKTA ÇAL'DILAR

Diğer illerde de etkin bir şekilde çalışmaların yürütüldüğünü herkesin gönüllü olarak en iyisini yapmaya çalıştığını dile getiren Esra Karaduman, "Nevşehir'de kitap yardımı yapıldı. Sanatla ilgili bir etkinlik gerçekleştirdik, hiç sinemaya gitmeyen çocuklar sinemaya gittiler. Eskişehir'de 'Çocuklar İçin Sokakta Çal' projesi hayata geçti bunun geliriyle çocuklara bağış yapılacak. Şu anda iki okulun ihtiyacını karşıladılar" dedi.

DİĞER STK'LARLA İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ

Eşit İmkanlar Projesi'nin diğer projelerden büyük farklılıkları olduğunu sözlerine ekleyen Karaduman şu şekilde konuştu; "Diğer projeler sadece belirli kategoriye odaklanılıyor, hep ihtiyaç belirlemeye ve giderilmeye yönelik çalışıyorlar ama çocukların iş dünyasındaki ihtiyaçları hiçbir şekilde giderilmiyor. Bizim projede İnovasyon, Girişimcilik, Mühendislik, Robotik ve Kodlama, Bilişim, Spor, Doğa, Eğitim, Sağlık, Sosyal Yardım'ın içerisinde olduğu 10 farklı kategorinin olması ve bunları farklı şekillerde uygulamamız bizim farkımız. Gelecek sene her ay farklı etkinlikler yapılacak mesela Eylül ayı eğitim ayı olacak tüm illerde eğitim alanında yardımlar yapılacak. Çocukların eksikliklerin ne olduğunu belirleyen gönüllü öğretmenlerimiz hem eğitim verecek hem de eksiklikleri giderecek. Üniversite öğrencilerinin merkezde olması, hiçbir yardım projesinde merkezde öğrenciler yok. Bizim amacımız TEGEV, TEMA gibi üniversite öğrencileri ile çok iç içe olmak ve ön plana almak istiyoruz. Bir farkımız da diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği halinde çalışmak."

ÇOCUKLARIN GİZLİ KALMIŞ POTANSİYELLERİNİ ORTAYA ÇIKARTACAK

Bu işe hayalini gerçekleştirmek için adım attığını sözlerine ekleyen Esra Karaduman, "Benim küçüklükten beri hayalimdi vakıf kurmak, hedefim çocukların tek bir alanda değil de bütün alanlarda kendisini geliştirip lise ve üniversiteye güzel bir şekilde ilerlemelerini sağlamak. Çocuklardaki gizli kalmış potansiyelleri ortaya çıkartmak için kurulmuş bir proje. Hedefim büyük bir vakıf olup her alanda çocukların gelişimine katkı sağlamak. Gaziantep'te büyük bir farkındalık yaratmak istiyorum. Yaptığım etkinlikler dolayısıyla çok güzel tepkiler alıyorum. Sosyal medya üzerinden büyük bir ağ oluşturduk" dedi.

30.12.2017 16:30:15