Eşini öldürdü, "Bıçağın üzerine düştü, boynu kesildi" dedi

Erzurum'da boşandığı 2 çocuğunun annesi 31 yaşındaki Neslihan Kızılkaya'yı bıçaklayarak öldürdükten sonra, intihara kalkışan 43 yaşındaki Halil İbrahim Kızılkaya'nın yargılanmasına başlandı.

Erzurumajans-Erzurum'da boşandığı 2 çocuğunun annesi 31 yaşındaki Neslihan Kızılkaya'yı bıçaklayarak öldürdükten sonra, intihara kalkışan 43 yaşındaki Halil İbrahim Kızılkaya'nın yargılanmasına başlandı. 

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemi ile tutuklu yargılanan Kızılkaya, "Boşandık ama onu seviyordum. Bıçağı görünce kaçmaya çalıştı yakaladım. 3-4 kez bıçağı savurdum. Yere düşen bıçağın üzerine düştü, boynu kesildi. Onu öyle görünce Kelime-i şehadet getirip kendi boğazımı kestim" dedi. 

Olay, geçen 28 Mart günü merkez Palandöken İlçesi'ndeki Müftü Solakzade Mahallesi, Elmadağı Sokak'ta meydana geldi. İşsiz Halil İbrahim Kızılkaya ile Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Neslihan Kızılkaya, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Olaydan bir ay sonra mahalledeki telefon kulübesinden eski eşini arayan Halil İbrahim Kızılkaya, soyadı kayıtlarda değişmeyen Neslihan Kızılkaya ile buluştu. Konuşmaya başlayan ikili arasında tartışma çıktı, Halil İbrahim Kızılkaya yanındaki bıçakla Neslihan Kızılkaya'nın boynunu 3 yerinden kesti. Gözü dönen eski koca, Neslihan Kızılkaya'yı göğsüne 4 bıçak darbesi vurarak öldürdü. Kızılkaya, daha sonra suç aleti bıçakla kendi boğazını keserek intihara kalkıştı. Olaydan sonra 2 çocuk annesi Kızılkaya toprağa verilirken, hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen Halil İbrahim Kızılkaya, 4 Nisan günü çıkarıldığı 2'nci Sulh Ceza Hakimliğinde tutuklandı. Kızılkaya'nın 'eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istendi. 

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Halil İbrahim Kızılkaya, öldürülen Neslihan Kızılkaya'nın ablaları ve avukatları Muhammed Sönmez katıldı. Savunması alınan Kızılkaya, boşandığı eşini çok sevdiğini, öldürme niyetinin olmadığını iddia etti. Mahkeme Başkanı Saim Köroğlu'nun sorularını yanıtlayan Kızılkaya, olaydan 1 ay önce anlaşmalı boşandıklarını belirtti. Kızılkaya "Boşandıktan sonra yine görüşürüz diye eşimi aradım. Eşimi seviyordum, yanına gittim kabul etmedi. 'Sen sigara içiyorsun, külleri yere döküyorsun, salonda dişlerini fırçalıyorsun' dedi. Ben de 'bütün sıkıntı bu mu?' diye sordum. Olay günü tekrar konuşmak, barışabilmek umuduyla evinin önüne gittim ve aşağıya inmesini söyledim. Çocuklarımı artık dışarıda görebileceğimi söyleyerek 'defol git' dedi. Bıçağı görünce kaçmaya başladı yakaladım. Vücuduna gelecek şekilde 3-4 bıçak salladım. Sonra bıçak düştü, eşim de yere bıçağın üzerine düştü boynu kesildi" diye konuştu.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Saim Köroğlu "Nasıl bıçağın üzerine düşüyor bırak Allah aşkına" diye sorunca Kızılkaya, "Aynen o şekilde oldu. Daha sonra onu öyle görünce Kelime-i şehadet getirip 3-4 kez kendi boğazımı kestim. Sonrasını hatırlamıyorum, gözümü hastanede açtım. Onu öldürme kastım yoktu" dedi.

Sanıktan öldürülen Neslihan Kızılkaya'nın ablaları şikayetçi oldu, bu arada sesler yükletilince Mahkeme Başkanı Köroğlu, "Bağırarak Neslihan geri gelecekse hep birlikte bağıralım hatta ben de bağırayım" dedi. 

Eski damatlarına 'şeytan' diye seslenen abla Nurten Sırma, "Çalışmıyordu eve kız kardeşim bakıyordu. Neslihan biz üzülmeyelim diye hiçbir şey anlatmazdı. Evde esrar yetiştiriyor, esrar, eroin, bonzai içiyordu" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Hümeyra Pardeli/DHA

16.07.2016 18:38:36