Erzurum'un gönül elçileri Erciş'te

Erzurum Köylerini Kalkındırma Derneği (ERKÖYDER ) üyesi bir grup gönül elçisi, Van'ın Erciş ilçesi Çelebibağı beldesi Haydarbey Mahallesi ve Pay köyünü ziyaret ederek ailelere misafir oldular.

Erzurumajans-Erzurum Köylerini Kalkındırma Derneği (ERKÖYDER ) üyesi bir grup gönül elçisi, Van'ın Erciş ilçesi Çelebibağı beldesi Haydarbey Mahallesi ve Pay köyünü ziyaret ederek ailelere misafir oldular.

Gönül Elçileri Projesi kapsamında Erciş köylüleri ile Erzurumlu gönül elçilerini buluşturan Erciş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Abdulvahit Çelik, gelen misafirlerle kucaklaşmaların çok içten ve samimi olduğunu söyledi.

ERKÖYDER Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Yusuf Kozkanç ise, kardeşliği pekiştirmeye, muhabbeti artırmaya geldiklerini belirterek, "Ercişlilere Erzurum'da kardeşleriniz ve evleriniz olduğunu söylemeye geldik' dedi.

Daha sonra üç grup halinde köylere dağılan Erzurumlu gönül elçileri, Pay köyünde sevinç ve heyecanla karşılandılar. Köyde evleri gezerek köylülerin hatırlarını soran gönül elçileri, gittikleri her evde sevgi ve coşkuyla karşılandılar. Ailelere meşhur Erzurum kadayıf dolmalarından hediye ederken, gönül elçilerine köyüler de meşhur Van otlu peynirlerinden hediye ettiler. 

07.05.2013 13:50:45