Erzurum'un can damarını kestiler!..

Geçtiğimiz hafta yapımı tamamlanarak hizmete açılan Kasımpaşa Köprülü Kavşağı nedeniyle yapılan trafik düzenlemesi Habipbaba esnafı tarafından tepkiyle karşılandı.

Levent AKPINAR'ın haberi-Taşmağazalar ile Mahallebaşı'ndan gelen trafiğin Ayazpaşa ve Kongre caddesine yönlendirilmesi nedeniyle esnaf siftah yapmadan kepenkleri kapattığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik akışını düzenlemek amacıyla yaptırılan Kasımpaşa Köprülü Kavşağı habipbaba esnafını mağdur etti. Düzenleme kapsamında Taşmağazalar ile Mahallebaşı'ndan gelen trafiğin Habipbaba'ya girmesi engellenerek Ayazpaşa ile Kongre Caddesi'ne yönlendirildi. Yapılan bu düzenlemenin kendilerini mağdur ettiğini belirten Habipbaba esnafı "Habipbaba Erzurum'un en eski ve en işlek caddelerinin başında geliyor. Burası Erzurum ekonomisine can veren esnaflardan oluşan bir cadde. Buraya akan trafiği keserek Ayazpaşa ile Kongre Caddesi'ne yönlendirdiler. Düzenlemenin yapılmasının ardından esnafın çoğunluğu siftah yapmadan dükkanını kapatıyor. Bizi bitirdiler. Trafik akışının tekrar buraya verilmesini istiyoruz" dediler.

ERZURUM'UN CAN DAMARINI KESTİLER
Yapılan trafik düzenlemesi nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Habipbaba Caddesi esnaflarından Umut Kuyumcusu sahibi Mesut Güven yapılan bu düzenlemeyle yetkililerin Erzurum'un can damarını kestiğini belirterek, " Erzurum ekonomisine can veren caddeyi kapattılar. En çok müşterinin geldiği Mahallebaşı ve Taşmağazalar'dan gelen trafik akışını keserek Ayazpaşa ile Kasımpaşa Köprüsünden Kongre Caddesi'ne yönlendirdiler. Habipbaba Caddesi'ne ise Gürcükapı tarafından yol verdiler. Buraya son durak olduğu için boş dolmuşlar ile cadde esnafının arabaları geliyor. Tüm müşterilerimizi kaybettik. Bunun hesabını birileri vermeli"dedi.(Palandöken)

24.12.2009 01:18:00