Erzurum'dan çöp manzaraları!..

Erzurum'un gelecek vadeden semtlerinden, Bosna caddesi çevre duyarsızlığı nedeniyle çirkin görüntülere sahne oluyor.

Erzurum Aajns-Erzurum'un gelecek vadeden semtlerinden, Bosna caddesi çevre duyarsızlığı nedeniyle çirkin görüntülere sahne oluyor. Bazı apartmanlar, apartman boşluklarına ve çevreye gelişi güzel çöplerini atarken, çevre ilçe ve köylerden gelenlerin caddelere bıraktıkları atıklar belediyeyi de çileden çıkarıyor. Belediye yetkilileri, "Biz başa gelemiyoruz, bu şehir herkesin. Her vatandaşımız duyarlı davranmalı" diyorlar.

Erzurum'da yeni ticari akslar arasına giren ve gelecek vadeden Bosna caddesi, çevreye karşı duyarsızlık nedeniyle çirkin görüntülere sahne oluyor. Yakutiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, konteynır dışına gelişi güzel atılan çöpleri toplamakta güçlük çektiklerini söylüyorlar. Belediye yetkilileri, "Belirli bölgelerde, aralıklarla çöp konteynırlarımız bulunuyor. Halkımızın çöplerini bu konteynırlara bırakmaları gerekiyor. Ancak yaşadığı çevreye duyarlılık göstermeyen insanlarımız gelişi güzel çöpleri ortalığa atarak işlerimizi bir hayli zorlaştırıyorlar. Belediyenin yerlerden çöp toplama gibi bir görevi yok, insanlarımız maalesef apartman boşluklarına çöplerini bırakarak çevreyi kirletiyorlar. Özellikle yaşadıkları çevreyi kirletiyorlar. Bunun farkında olmaları gerekiyor. Bir sorunumuz da ilçe ve çevre köylerin garajlarının bu bölge de olması büyük sorun yaratıyor. Bu insanlarımız da gelişi güzel çöpleri ortalığa serpiştiriyorlar" dediler.

Bosna caddesinde apartman boşlukları, boş arsalara atılan gelişi güzel çöplere, zaman zaman hayvan leşlerinin gelişi güzel caddeye bırakılması ekleniyor. Yakutiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri konteynır dışındaki çöpleri almakta zorlandıklarını belirtiyorlar.


17.06.2011 00:07:00