Erzurum'da uyuşturucu operasyonu

Erzurum'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Erzurumajans-Erzurum'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Konuyla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce ilimizde uyuşturucu madde içici konumunda olan ve uyuşturucu madde ticareti yapan suç şebekeleri ile mücadele kapsamında;
Erzurum ilindeki içici konumda bulunan şahıslara, ilimiz genelinde uyuşturucu madde satışı yaptıkları tespit edilen S.S., E.F., S.B, E.A. ve E.F. isimli şahıslar hakkında teknik araçlarla izleme kararı alınarak çalışmalara başlanılmıştır.

Yürütülmekte olan çalışmalarda; şahısların uyuşturucu madde satışını genellikle Kırmacı Mahallesinde kiraladıkları bekâr evlerinde gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir.
Planlı soruşturma kapsamında 2013 yılı Aralık ayından itibaren günümüz tarihine kadar şüpheli şahısların Erzurum ilindeki içici konumunda bulunan şahıslara 5 sokak satıcılığı olayı ve 2 "Kullanmak Amacıyla Uyuşturucu Madde Bulundurmak" olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edilmiş, şüpheli şahıslar tarafından gerçekleştirilen 5 ayrı uyuşturucu madde satışı olayı ile ilgili yakalanan 9 şahıs hakkında "Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurmak" suçundan işlem yapılmış ve toplam daralı ağırlığı 15,89 gram Uyuşturucu Esrar Maddesi ele geçirilmiştir.

Şüpheli S.S. , E.F. , S.B, E.A. ve E.F. isimli şahısların yakalanmasına yönelik 06/05/2014 günü Saat: 07:00 sıralarında Erzurum ilinde (5) ayrı adreste gerçekleştirilen operasyon neticesinde; adı geçen şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Operasyon sonucunda gözaltına alınan (5) şüpheli şahıs yakalanarak "İştirak halinde Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak" suçundan adli makamlara sevk edilmiş, 4 şüpheli serbest bırakılmış (S.S) isimli şüpheli şahıs ise tutuklanarak ilimiz cezaevine teslim edilmiştir..

Ayrıca; Erzurum Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğümüz görevlilerince ilimiz genelinde kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik;

08.05.2014 günü yapılan çalışmalarda; bir kargo gönderisi içerisinden bataryalı 50 adet Samsung 1205 GTI marka KAYIT DIŞI cep telefonu ele geçirilmiştir.
Erzurum Emniyet Müdürlüğü olarak Erzurum'da Uyuşturucu Madde Ticareti yapan şebekelere haksız kazanç elde eden şahısların ve kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik mücadelemiz etkin ve kararlı bir şekilde devam edecektir."
13.05.2014 19:06:05