Erzurum'da terör şüphesi seferber etti!..

Erzurum'da terör şüphesi uyandıran ve polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan bir kişiyi yakalamak için Özel Harekat Timleri harabe binalara yönelik operasyon düzenledi.

Erzurum Ajans-Erzurum'da terör şüphesi uyandıran ve polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan bir kişiyi yakalamak için Özel Harekat Timleri harabe binalara yönelik operasyon düzenledi.

Edinilen bilgiye göre olay, dün gece saatlerinde Palandöken ilçesi Süt evleri mevkiinde meydana geldi. Devriye görevi yapan polis ekipleri Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı MOBESE binası etrafında şüpheli bir şahsın olduğunu fark etti. Bunun üzerine polis ekipleri, şahsın GBT sorgusunu yapmak için araçlarından indi. Polisleri fark eden şüpheli şahıs, 'dur' ihtarına rağmen kaçmaya başladı. Bir süre polisler ile şüpheli şahıs arasında kovalamaca yaşandı. Daha sonra MOBESE binasının arka kısmında bulunan

boş harabe binaların bulunduğu alana kaçan şüpheli şahıs, gecenin karanlığından da istifade ederek gözden kayboldu.

Bunun üzerine durum 155 Haber Merkezine bildirilerek şüpheli şahsın yakalanması için takviye ekipler istendi. Şahsın terörist olma ihtimali göz önünde bulundurularak bölgeye önce çok sayıda resmi, sivil ve Terörle Mücadele (TEM) Şubesi'nden ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden ekipler bölgeyi kuşatarak güvenlik tedbiri alırlarken, harabe binaların içerisine operasyon düzenlenmesi için Özel Harekat Timleri çağrıldı. Bölgeye kısa süre sonra gelen Özel Harekat timleri harabe binaların içerisine tek tek

baskın yaparak şüpheli şahsı aradı. Ancak tüm çalışmalara rağmen şüpheli şahıs bulunamadı. Yaklaşık 2 saat süren operasyon, Emniyet Müdürü İbrahim Çelik'in talimatıyla sonlandırıldı.


23.01.2011 13:55:00