Erzurum'da tarihi imza

Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan ve KUDAKA onayı alan İstanbul Kapı projesinin imzaları atıldı.

Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan ve KUDAKA onayı alan İstanbul Kapı projesinin imzaları atıldı. Projeye Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen imza koydular. Korkut ve Özmen, Erzurum'un kültür değerlerini kurtaracak projelere imza atmanın keyif olduğunu söylediler.

Yakutiye Belediyesi tarafından İstanbul Kapı'nın kurtarılması ve turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan projenin imza töreni yapıldı. Projeye Ali Korkut ile Talha Bekir Özmen imza koydular. KUDAKA Genel Sekreteri Özmen, Yakutiye Belediyesi ve Ali Korkut'un Erzurum'un değerlerini yaşama geçirecek projeleri gerçekleştirdiğini belirterek "Erzurum adına yapılan bütün güzelliklerde tuzumuzun olması bizleri de mutlu etmektedir. Yakutiye, önemli işlere imza atıyor. İmza atarken bu duygularla attım. Güzel bir proje çıkaracağını biliyorum. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Ali Korut, projenin geçtiğimiz yıl sunulduğunu ancak yedekte kaldığını anımsatarak "Erzurum'un kültür değerlerine yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Finans desteği konusunda KUDAKA'nın katkısı önemli. 650 bin liralık bir destek onlardan, yaklaşık bir 600 bin lira civarında eş katkı biz koyacağız. Projenin tamamı 1.200 bin lira civarındaydı. Görsellik açısından önemli bir iş çıkaracağız. Erzurum adına bu tür projeleri yapmak ve yürütmek elbette mutluluk verici. Tarihi eser uzmanı olarak bu çalışmalardan gerçekten keyif alıyorum. İmzalarımızın hayırlı uğurlu olmasını bende diliyorum" şeklinde konuştu. 

22.04.2013 19:29:22