Erzurum Ajans-Numune Hastanesi’nde hizmete açılan Tıbbi Onkoloji Ünitesi’nde, modern onkolojik tedavilerin tamamı başarıyla uygulanıyor. Çevre illerden gelen hastalarla birlikte günlük 500 hastaya ayakta tedavi hizmeti veren Tıbbi Onkoloji Servisi’nde, kanser hastalarına uygulanan ilaçlar, bilgisayar kontrolünde ve kapalı negatif basınçlı ortamlarda hazırlanıyor. Türkiye’de sayıları sadece 180’i bulan tıbbi onkolog doktorlarından olan Uzman Dr. Mehmet Teomete’nin yönetimindeki servise ait polikliniklerde ise, günde en az 30 hastaya sağlık hizmeti veriliyor.
4 AYLIK HİZMET SÜRECİ
Tıbbı Onkoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Teomete, geçtiğimiz Temmuz ayında hizmete giren Tıbbi Onkoloji Ünitesi’nin, bütün kanser hastalarının, takip ve tedavisini büyük bir titizle yürüttüklerini söyledi. Tıbbi Onkoloji Servisi’nde, modern onkolojik tedavilerinin hepsinin başarıyla uygulandığını anlatan Teomete, hastalara tatbik edilen ilaçların dahi, son derece modern tıbbi imkanlar kullanılarak hazırlandığını kaydetti. Teomete, “Servisimizde tedavi gören hastalara uygulanan ilaçlar, bilgisayar kontrolünde, tamamen kapalı negatif basınçlı özel bir odada hazırlanıyor. İlaç dozları ve serumlar, bilgisayar kontrollü sistemlerle hazırlanıp, hastalara öyle uygulanıyor. Bu şekilde ilaçların dış ortamla temas etmesi engelleniyor.” diye konuştu.
TEDAVİ BAŞARISI
Numune Hastanesi bünyesinde hizmet veren serviste, genellikle akciğer, meme, mide, kalın bağırsak, yemek borusu ve bağ dokusu kanseri hastalarının tedavi gördüğünü aktaran Uzman Dr. Teomete, “Bu hastalıklar hangi evrede olurlarsa olsunlar, tarafımızdan tedavi ediliyorlar. Her çeşit kemoterapi tedavisinin yanı sıra, kemoterapiye alternatif tamamlayıcı ve hedefe yönelik ilaçların bulunmasıyla birlikte kanser tedavisinde önemli bir mesafe alınmıştır.” dedi. 50 yataklı servisin, Türkiye’de kanser hastalarına yataklı tedavi sunan sayılı birimlerden olduğunu vurgulayan Tıbbı Onkoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Teomete, Tıbbi Onkoloji Servisi’nde, direk tümörlü hücrelere yönelik olarak uygulanan moleküler uygulamalarda da büyük başarılar elde edildiğini dile getirdi. Poliklinik hizmeti alan hasta sayısının günlük 30, yatan hasta sayısının ise 40 olduğunu kaydeden Teomete, ayakta tedavi gören hastaların sayısının ise, günlük ortalama 500 olduğunu belirtti.
ERZURUM İÇİN BİR ŞANS
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de imkanlarından faydalanılarak, kanserli hastalara hangi evrede olunursa olunsun hızlı tanı konulduğunu vurgulayan Teomete, radyoterapi tedavisi olması gereken hastalara ise, en son tıbbi teknolojiler kullanılarak hizmet verildiğini sözlerine ekledi.
Öte yandan Numune Hastanesi Başhekimi Okşan Çalıkoğlu ise, Türkiye’de sayıları oldukça az olan tıbbi onkologlar arasındaki Mehmet Teomete’nin, başta Erzurum ve bölge için büyük bir şans olduğunu belirterek, bu durumun, kanser hastaları için de sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.
05.11.2009 00:32:00