Erzurum'da Nevruz kutlaması!..

Erzurum'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Palandöken İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Nevruz olaysız kutlandı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından organize edilen Nevruz Bayramı bu sene istenmeyen görüntüler yerine polis ve çocukların birlik bütünlüğüne damgasını vurdu. Büyükler Kürtçe müzik eşliğinde halaylar çekerken küçük çocuklar ise polis ağabeyleriyle birlikte futbol, yakar top ve ip atlamanın keyfini yaşadılar.

Kazım Yurdalan Mahallesi Eski Mal Meydanı'nda düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına gelenler polis tarafından aranarak içeri alındı. Uygun görülmeyen pankartlar Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince kutlama alanına sokulmadı. Yerel sanatçıların çaldıkları Kürtçe müzik eşliğinde halaylar çekilen başlayan Nevruz Bayramı kutlamaları BDP yöneticilerinin siyasi konuşmalarıyla devam etti. Daha sonra Nevruz ateşinin yakılmasıyla kutlama programı şenlendi. Yakılan ateş üzerinden atlayan vatandaşlar zaman zaman

yanma tehlikesi atlattı. Bu sırada güvenlik açısından görev alan polisler ise küçük çocuklara ardarda jestler yaparak kutlamalara renk kattılar. Çocuklara önce balon dağıtan polisler daha sonra futbol, yakar top oynayarak ip atladılar. Polis ağabeylerinin jesti karşısında bir hayli mutlu olan küçük çocuklar, "Polisimizi seviyoruz" diye düşüncelerini belirttiler.

Nevruz Bayramı kutlamaları daha sonra çalınan Kürtçe müzik eşliğinde uzun süre katılımcıların halaylar çekmesiyle sona erdi.


20.03.2011 15:11:00