Erzurum'da Kurbanlıklar pazara indi!..

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Erzurum'da kurbanlıklar hayvan pazarlarında yerini almaya başladı.

Erzurum Ajans-Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Erzurum'da kurbanlıklar hayvan pazarlarında yerini almaya başladı. Doğu'dan batıya kurbanlık naklide tüm hızıyla sürerken büyükbaş hayvanları kamyon kasasına güçlükle bindirmeye çalışan hayvan sahipleri çubuklarla vurarak işkence yapmaktan da geri kalmadılar.

Erzurum'da Kombina Caddesi üzerinde bulunan hayvan pazarı kurbanlık hayvanlarla dolmaya başladı. Kurban Bayramına az bir süre kala Erzurum'un köylerinden vatandaşlar besledikleri kurbanlıkları pazara getirirken bazıları da Doğu'dan Batı'ya götürmek için yola koyuldu. Erzurum Hayvan Pazarı'nda değişik kurbanlık manzaraları yer alırken sıkı alışveriş pazarlıkları da başladı. Alıcılar kurbanlıkların fiyatlarının yüksekliğinden satıcılar ise ucuzluğundan yakındı.

Öte yandan kamyon kasasına yüklenerek Batı'ya götürülmeye çalışılan büyük baş hayvanlar için nakil işlemi işkenceye dönüştü. Ellerine aldıkları sopa ve çubuklarla büyük baş hayvanlara vurarak kamyon kasasına yüklemeye çalışan bazı vatandaşlar tepkilere neden oldu.


01.11.2010 15:52:00