Erzurum'da gönüllü köprü projesi!..

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turim Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında öğrenciler Erzurum'a gelmeye başlıyor.

Erzurum Ajans-Milli Eğitim Bakanlığı ve Turim Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında öğrenciler Erzurum’a gelmeye başlıyor.
Proje kapsamnda bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bastem, “Bu proje, geleceğimizin teminatı gençlerimize ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerinin, zenginliklerinin tanıtılması, insan ilişkilerinin geliştirilmesi kuvvetlendirilmesi ile yurdumuzun diğer yerlerini tanımalarına imkan vermek düşüncesiyle yürürlüğü konulmuştur. Bu proje ile genç nesillerin yaşadıkları yere göre coğrafi ve ekonomik farklılıkları olan diğer yerleri görerek ülkemizi daha yakından tanımalarına imkan hazırlamak değişim illerde yaşayanlar arasında sevgi, arkadaşlık paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularının güçlendirmek kalıcı gönül köprülerinin kurulmasını sağlayacaktır” dedi.
Bastem, “Bu kapsamda 02-08 Temmuz 2010 tarihleri arasında ilimizden Giresun iline 200 öğrenci, 15 idareci ve öğretmen katılmıştır. 24- 30 Temmuz tarihleri arasında da Tokat ilinden 200 öğrenci, 15 idareci ve öğretmen ilimece gelecek. İlimize gelecek olan öğrenciler 2 gün mihmandar aileler tarafından misafir edilerek, ilimizin çeşitli bölgeleri gezdirilecektir. Ayrıca bu süre içerisinde cumhuriyetinin temellerinin atıldığı ilimizin tarihi ve turistik yerleriyle doğal güzellikleri gösterilecek, öğrencilere tiyatro gösterisi ve çeşitli etikinlikler düzenlenecektir” diye konuştu.


24.07.2010 13:39:00