Erzurum'da elektrik zammı ampul kırdırdı!..

Aras EDAŞ Erzurum Müessesi tarafından aralık ayında abonelere kabarık fatura çıkarılması tepkilere neden oldu.

Erzurum Ajans-Aralık ayında gelen kabarık elektrik faturaları memurlara ampul kırdırttı.

Aras EDAŞ Erzurum Müessesi tarafından aralık ayında abonelere kabarık fatura çıkarılması tepkilere neden oldu. Türk Kamu Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Atilla Soylu, yüksek gelen gelen elektrik faturasını ampul kırarak protesto etti. Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Soylu, elektriği icat eden Edison'a beddua etmeyi de ihmal etmedi. Elektrik faturalarının yüksek gelmesinin dar ve orta gelirli vatandaşların aile bütçesini sarstığını ifade eden Soylu, Aras EDAŞ'ın da faturalara yansıyan yüksek zammı kamuoyuna açıklamasını beklediğini dile getirdi.

Soylu, toplantı sonrasında elinde tuttuğu ampulleri toplantı masasına fırlatıp kırarak, "Edison Allah belanı versin. Elektriğe zam yapanlar sizleri de Allah ıslah etsin. Elektriğe gizli zam mı yapıldı bilemiyoruz. Ancak faturalar hiç bu kadar kabarık gelmemişti. Şaşırdık kaldık." dedi.

Öte yandan yüksek elektrik faturalarıyla ilgili açıklama yapan ARAS Elektrik Dağıtım yetkilileri ise bir önceki ay abonelere 15 günlük fatura gitmesinden dolayı son faturaların 45 gün üzerinden hesaplandığını savunarak,"Kurban Bayramı'ndan dolayı önceden elektrik faturalarını topladık. Geçen ayda 40 günlük faturaları tahsil ettik." diye konuştu. (CİHAN)


08.01.2010 12:38:00