Erzurum'da ebesiz yer kalmayacak!

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, ilçelere bağlı sağlık evlerine 18 vekil ebe ve hemşire ataması yapacaklarını açıkladı.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, ilçelere bağlı sağlık evlerine 18 vekil ebe ve hemşire ataması yapacaklarını açıkladı. Doç. Dr. Vançelik, sağlık evlerinde ve toplum sağlık merkezlerinde çalıştırılmak üzere lise ya da üniversitelerin ebelik bölümünden mezun kişilerin sağlık müdürlüğüne ya da sağlık grup başkanlıklarına başvuru yapabileceklerini ifade etti. Vançelik, 9 ilçeye bağlı 18 köy ve belde sağlık evine alınacak vekil ebe-hemşire sayısını şöyle belirtti: "Hınıs 5, Horasan 2, Karaçoban 1, Karayazı 3, Olur 1, Pazaryolu 1, Şenkaya 1, Tekman 3 ve Uzundere 1."

Sağlık İl Müdürü Doç.Dr. Vançelik, köy ve belde sağlık ocaklarına atanan sözleşmeli ebe ve hemşireler ile Erzurum il merkezi ve ilçe merkezlerinde hastanelerde yaşanan hasta yoğunluğunun önemli ölçüde azalacağını söyledi.

Vekil ebe ve hemşirelerin sağlık ocaklarında enjeksiyon, pansuman gibi basit sağlık hizmetlerinin yanı sıra özellikle doğum vakalarında anında müdahale edeceğine vurgu yapan Vançelik, "Artık köy ve beldelerde anne adayları daha sağlıklı doğum yapabilecek." diye konuştu.

Doç.Dr. Vançelik, önümüzdeki aylarda yine boş bulunan sağlık ocaklarına vekil ebe, hemşire ataması yapacaklarını da sözlerine ekledi.


24.02.2010 15:58:00