Erzurum'da ailelere müzik ziyafeti!..

Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü öğrencileri, düzenlenen Türk Sanat ve Türk Halk Müziği konseriyle ailelerine müzik ziyafeti çektiler.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü öğrencileri, düzenlenen Türk Sanat ve Türk Halk Müziği konseriyle ailelerine müzik ziyafeti çektiler.

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü tarafından organize edilen Türk Sanat ve Türk Halk Müziği konseri, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, rektör yardımcıları ve çok sayıda öğrenci ailesinin katıldığı gecede birbirinden güzel Türk Sanat ve Halk müziği eserleri öğrenciler tarafından seslendirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Kemalettin Yiğiter, "Müzik insanlar arasında iletimi sağlayan en önemli bilim dallarından birisidir. Kuşkusuz bilimsel bir disiplin olmasının yanında sanatsal ağırlığı da yadsınamaz bir gerçektir. Güzel Sanatlar Fakülteleri Müzik Bilimleri Bölümlerinin eğitim-öğretim, araştırma, uygulama etkinlikleri arasında sanatsal boyutun ağırlıkta olduğu konser etkinliklerinin çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu etkinlikler, öğrencinin o ana kadar edindiği müzikal birikimlerinin bir bakıma ortaya konması ve sergilenmesidir" dedi.

Daha sonra ilk olarak Yrd. Doç. Dr. Serhat Yener'in şefliğinde Türk Sanat Müziği ardından da Yrd. Doç. Dr. Mehmet Can Pelikoğlu şefliğinde Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirildi.

Şarkı ve türküleri seslendiren koro ve öğrenciler salonunu dolduran ailelerinden yoğun alkış aldı. Konser programı yaklaşık 2 saat sürdü.


15.01.2010 02:49:00